Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:20 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agentii economici, controlati o singura data, la inceputul sezonului

ro

22 Jul, 2009 15:31 1217 Marime text
romania.jpgMinisterul condus de Elena Udrea va începe campania de promovare a turismului românesc în străinătate, de la 1 august.

Ministrul Turismului a declarat că anul acesta este un an de tranziţie pentru litoralul românesc având în vedere faptul că o parte din plaje sunt în administrarea hotelierilor, iar o parte sunt încă la operatori. Elena Udrea a afirmat că măsura de trecere a plajelor în administrarea unităţilor de cazare este una foarte bună, şi că îşi doreşte ca cei care au atacat în instanţă această prevedere să piardă pentru că astfel va scădea şi preţul de cazare, având în vedere că operatorii iau 9 euro/mp de plajă, în timp ce închirierea directă de la Direcţia Apelor Dobrogea-Litoral se face cu 2 euro/mp.

Pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor, Udrea a precizat că a propus ca toate controalele la agenţii economici să se facă o singură dată, la începutul sezonului şi apoi doar la sesizarea asumată a unor nereguli, astfel încât unităţile hoteliere şi restaurantele să nu mai fie călcaţi zilnic de inspectori aparţinând diverselor instituţii cu abilităţi de control, precum Garda de Mediu, Garda Financiară, Oficiul pentru Protecţia Consumatorului, Autoritatea Naţională Sanitar - Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Pompieri etc . „Noi putem doar să propunem, pentru că Ministerul Turismului nu are nicio putere. Noi suntem doar agenţi constatatori, nişte pârâcioşi de serviciu. Nu avem competenţă să acţionăm şi sancţionăm. Sperăm ca prin noua lege a turismului să statuăm această măsură", a precizat Elena Udrea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii