Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:42 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O treime din directorii de scoala au carnet de partid

ro

04 Sep, 2009 02:54 1910 Marime text

petrica_miu_inspector_scolar_general4.jpgGuvernul a decis, ieri, că directorii unităţilor de învăţământ şi adjuncţii lor nu pot fi membrii unui partid politic pe durata mandatului. Propunerea este inclusă în proiectul de lege privind reforma educaţiei.

Fie renunţă la carnetul de partid, fie îşi spun adio funcţiei de conducere din cadrul şcolilor. La Constanţa, în această situaţie se află circa 30% dintre şefii unităţilor de învăţământ. Profesorul Petrică Miu, inspector şcolar general, este de părere că proiectul de lege este unul care nu are nimic de-a face cu educaţia. Potrivit acestuia, nu va trece nici criza economică şi nici calitatea educaţiei nu va creşte, o dată cu această măsură. În schimb, factorii de impact ar fi fost îmbunătăţirea infrastructurii, majorarea salariilor şi acordarea unei atenţii sporite indicatorilor de performanţă a profesorilor. „Directorii şcolilor cu carnet de partid nu sunt activi, nu ies în faţă. Sunt foarte puţini cei care sunt şi consilieri judeţeni sau locali", a punctat acesta.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • CONSTANTA 04 Sep, 2009 13:00 Cum sa spuna nea Petrica ca e bine ca directorii de scoli sa nu fie membri de partid cand el este numit inspector tocmai pentru ca este membru PSD?A schimbat aproape toti inspectorii care erau pentru ca nu erau PSD si de cateva luni a declansat vanatoarea directorilor de scoli care nu sunt din PSD,le-a trimis controale peste controale,poate,poate le gasesc ceva in neregula ca sa-i schimbe.Partidul e in toate,asta e treaba cu invatamantul constantean,nu conteaza daca esti bun daca nu ai carnet de membru PSD!!!