Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:04 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Vajnica procuroare" Magistratul Adina Florea, la ceas aniversar!

ro

28 Jul, 2011 00:00 11762 Marime text
Adina_Florea_Adina_Florea.jpgFost procuror general al Constanţei, dar şi prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, magistratul Adina Florea îşi serbează astăzi ziua de naştere. Nume temut în lumea infracţională de orice calibru din Constanţa, Adina Florea a devenit celebră pentru „clinciurile" avute cu primarul Radu Mazăre, în legătură cu binecunoscutul dosar penal „Zvastica", deschis pe numele edilului după ce acesta a defilat în uniformă de nazist la o prezentare de modă, în vara anului 2009.

Deranjat de faptul că magistratul a redeschis dosarul, în calitate de procuror general al Constanţei, după ce procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa dispuseseră neînceperea urmăririi penale faţă de edil, Radu Mazăre a atacat-o în termeni duri pe Adina Florea. În cadrul unei conferinţe de presă susţinută în martie 2010, Mazăre declara: „La mijlocul lunii ianuarie (n.r. 2010) s-a schimbat procurorul-şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel şi a fost numită cu delegare doamna Adina Florea, pentru şase luni. Gurile rele spun că este cu delegare până la vară, când îi expiră mandatul domnului Deliorga la CSM". „Şi atunci", a continuat edilul, „ţine postul ocupat până la vară, iar domnul Deliorga, când termină mandatul la CSM, la Bucureşti, se va întoarce în Constanţa". Nu în ultimul rând, Mazăre a declarat că „doamna Adina Florea a fost numită pentru că şi-a asumat promisiunea, aşa cum au mai făcut şi alţii înainte, că o să-l facă pe Mazăre. Mai exact, că o să-l bage în puşcărie". În acelaşi context, Mazăre a afirmat că procurorul general a redeschis dosarul şi verdictul de neîncepere a urmăririi penale a fost infirmat: „s-a redeschis dosarul şi vajnica procuroare, luptătoare pentru dreptate, a dat şi câteva obiective care trebuie urmărite". În replică, magistratul afirmase că nu se simtă atacată de afirmaţiile primarului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ilie 16 Oct, 2018 16:17 Sincere felicitări, sănătate și mult succes în ceea ce veți face în sensul sugerat succint de tatăl dumneavoastră referitor la propunerea făcută de d-l ministru. Asteptăm cu răbdare și satisfacție etapele premergătoare instalării omului potrivit la locul potrivit. Cu D-zeu înainte!
  • mirinda 28 Jul, 2011 20:42 La multi ani si sanatate raportat exponential la integritatea si corectitudinea de care ai dat dovada in exercitarea profesiei !!! D I P M
  • dili 28 Jul, 2011 09:05 sa-ti dea dzeu atatea succese si atata bucurie cat de corect si impartial ti-ai facut meseria.asa sa-ti ajute dzeu