Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:01 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedia provocată de Simona Anastasia Tănase, o banală tamponare

ro

27 Aug, 2010 01:39 10884 Marime text
cap_7.jpgPoliţiaRutieră Constanţa: „În cazul în care partea vătămată nu doreşte să depună plângere penală împotrivaautorului accidentului, răspunderea penală a faptei este înlăturată. Celcare se face vinovat de producerea evenimentului va fi cercetat contravenţional, nu şi penal".

accident.jpgAccidentul rutier provocat serile trecute de Simona Anastasia Tănase,de 18 ani, fiica lui Constantin Tănase, comisar în cadrul GărziiFinanciare Constanţa, are toate şansele să rămână în istoria ServiciuluiPoliţiei Rutiere (SPR) Constanţa ca o simplă tamponare. Şi asta „graţie" prevederilor din Codul de Procedură Penală conformcărora acţiunea penală nu poate fi pusă în mişcare, dacă de la dosar lipseşte plângerea penală a victimei. Altfel spus, dacă Gheorghe Chioanu, de 71 de ani, din Bucureşti, victima Simonei Anastasia Tănase,nu depune plângere penală împotriva şoferiţei, evenimentul rutier produsîn faţa Teatrului Fantasio va figura în baza de date a Poliţiei Rutiereca o simplă tamponare.

După ce a fost supus unei intervenţii complexe, Gheorghe Chioanu a părăsit ieri Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, fiindtransferat la Spitalul Clinic de Urgenţă „Floreasca" din Capitală. Conform ultimelor zvonuri, victima a fost transferată în Bucureşti la cererea familiei Tănase, pentru ca jurnaliştii constănţeni să numai aibă comunicare cu rănitul. Totuşi, oficialii SCJU Constanţa spun căGheorghe Chioanu a fost dus în Capitală pentru că acolo locuieşte. La rândul lor, lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţaspun că este posibil ca accidentul provocat de Simona Anastasia Tănase să fie încadrat ca o tamponare, în condiţiile în care au existat patru victime şi importante pagube materiale. „În cazulîn care părţile vătămate nu depun plângere penală împotriva autorului accidentului, răspunderea penală a faptei este înlăturată. Cel care se face vinovat de producerea evenimentului va fi cercetatcontravenţional, nu şi penal. În acest context, accidentul se va trata de către Poliţia Rutieră ca o tamponare", au mai arătat oamenii legii. După ce va scăpa de urmărirea penală, Simona Anastasia Tănasetrebuie să se prezinte la sediul SPR Constanţa şi să declare accidentul în care a fost implicată, urmând ca oamenii legii să cerceteze evenimentul ca pe o tamponare.

Mulţi cai putere ajunşi pe mâinile cui nu trebuie

Amintim că, potrivit lucrătorilor Poliţiei Rutiere Constanţa, Simona Anastasia Tănase, de 18 ani, a condus în urmă cu trei seriun automobil marca BMW, model X6, cu numerele de înmatriculare B 18 EKE,pe strada Mihai Viteazu, dinspre Tomis Mall către strada Traian. În momentul în care a ajuns la intersecţia cu bulevardul Ferdinand,Simona Anastasia Tănase nu a respectat semnificaţia culorii semaforului,a pătruns în intersecţie şi a lovit în plin un automobil marca Kia condus de Florentina Dicu, de 25 de ani, din Constanţa. Înurma impactului, BMW-ul X6 a ricoşat pe trotuarul din faţa Teatrului Fantasio rănindu-l grav pe Gheorghe Chioanu, de 71 de ani, din Bucureşti, care se afla pe trotuar.

Dosar pentru vătămare corporală gravă

În urma impactului a mai rezultat vătămarea corporală a celor două şoferiţe, precum şi a numitei Raluca Andra Iacob, de 25 deani, din Constanţa, pasageră în BMW-ul X6. La scurt timp după producereaevenimentului, rutieriştii au deschis un dosar penal pe numele Simonei Anastasia Tănasepentru vătămare corporală gravă. Permisul tinerei a fost reţinut până lafinalizarea cercetărilor, însă Simona Anastasia Tănase are drept de a conduce un automobil pe drumurile publice în baza uneidovezi înlocuitoare a permisului auto. Tânăra şoferiţă nu se află pentruprima dată în atenţia Poliţiei Rutiere Constanţa. Aproape de începutul lunii august, rutieriştii au prins-o în timp ce traversa o intersecţie, asta în ciuda faptului că semaforul arăta culoarearoşie. Simona Anastasia Tănase a avut permisul suspendat până pe data de15 august.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • MICHELANGELO 27 Aug, 2010 14:37 DATII DRUMUL FETITEI SA MAI OMOARE VREO TREI-PATRU.NU I-A RUPT DECAT UN PICIOR,MAI ARE UNUL.CE NAIBA AVETI CU FATUCA ASTA CARE DE CATEVA LUNI SI-A LUAT SI EA PERMIS SI NU A AVUT DECAT O DATA SUSPENDAT SI ACUM E A DOUA OARA..O MICUTA TAMPONARE ..Haaaa ..HAAA..!.
  • Gheorghe Marcel 27 Aug, 2010 08:29 Tot raul spre bine...poate asa s-o intreba si D.N.A-ul cum fata unui bugetar poseda o masina de o asemenea valoare...Poate asa s-o sparge si buboiul care se pare ca exista la institutiile de control foscal...