Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:18 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nelinişte în familia Chioaru Parchetul vrea să instrumenteze dosarul Anastasiei Tănase

ro

09 Sep, 2010 00:00 2431 Marime text
anastasia.jpgFamilia lui Gheorghe Chioaru susţine că nu a fost anunţată de faptul că procurorii au solicitat să instrumenteze dosarul accidentului. În prezent, Simona Anastasia Tănase este cercetată penal pentru vătămare corporală gravă din culpă.

Dosarul evenimentului rutier provocat, conform oamenilor legii, de Simona Anastasia Tănase, a ajuns de la Serviciul Poliţiei Rutiere Constanţa la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. În ciuda faptului că a fost citată la Parchet pentru a fi audiată de procurori, tânăra a invocat dreptul la apărare pentru a amâna audierea sa. Concret, şoferiţa a cerut să fie păsuită până îşi angajează un avocat care s-o reprezinte. Procurorii i-au încuviinţat cererea, urmând ca Simona Anastasia Tănase să se prezinte data viitoare cu avocatul ales.

De precizat că Parchetul poate cere orice dosar pe care îl are în lucru Rutiera Constanţa, însă acest lucru s-a întâmplat de puţine ori. Familia lui Gheorghe Chioaru, de 79 de ani, preşedintele Federaţiei Omenia a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din România, victima Anastasiei Tănase, susţine că nu a fost anunţată de faptul că Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a solicitat să instrumenteze dosarul. Mirela Chioaru, sora lui Gheorghe Chioaru, ne-a declarat faptul că interesul manifestat de procurorii constănţeni ar putea fi alimentat şi de influenţa pe care o are în oraş Constantin Tănase, comisar în cadrul Gărzii Financiare Constanţa, tatăl fetei care a provocat accidentul din seara zilei de 24 august. Din câte se pare, la momentul în care dosarul a plecat de la Poliţia Rutieră, acesta conţinea cercetarea la faţa locului şi planşa foto a locului accidentului. În acest caz, procurorii pot dispune în scris ca rutieriştii se efectueze noi cercetări. Deşi a fost citată la Parchet pentru a fi audiată, Simona Anastasia Tănase, care este cercetată penal pentru vătămare corporală gravă din culpă, a invocat dreptul la apărare. Mai exact, şoferiţa a cerut să fie păsuită până îşi angajează un avocat care s-o reprezinte, iar procurorii i-au încuviinţat solicitarea, urmând ca tânăra să se prezinte data viitoare la Parchet cu apărător ales. Până în acest moment, Gheorghe Chioaru nu a fost audiat. Preşedintele Federaţiei Omenia a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din România îi roagă pe martorii accidentului să se adreseze poliţiştilor, pentru ca vinovatul, oricare ar fi el, să fie tras la răspundere. 

anastasia___.jpg

Momentan, Rutiera are „cuvântul“ 

Până la furnizarea unor noi date, cum ar fi rezultatul expertizei, rămân în picioare primele cercetări ale celor din Serviciul Poliţiei Rutiere Constanţa, potrivit cărora Simona Anastasia Tănase, de numai 18 ani, a provocat accidentul rutier din seara zilei de 24 august, din faţa Teatrului Fantasio. Tânăra se afla la volanul automobilului primit cadou de majorat, un BMW, model X6, cu numerele de înmatriculare B 18 EKE, şi se deplasa pe strada Mihai Viteazu, dinspre Tomis Mall către strada Traian. În momentul în care a ajuns la intersecţia cu bulevardul Ferdinand, Simona Anastasia Tănase nu ar fi respectat semnificaţia culorii semaforului, a pătruns în intersecţie şi a lovit în plin un automobil Kia, condus de Florentina Dicu, de 25 de ani, din Constanţa. În urma impactului, BMW-ul X6 a ricoşat pe trotuarul din faţa Teatrului Fantasio, rănindu-l grav pe Gheorghe Chioaru, care se afla pe trotuar. În urma impactului, a mai rezultat vătămarea corporală a celor două şoferiţe precum şi a numitei Raluca Andra Iacob, de 25 de ani, din Constanţa, pasageră în BMW. Pe numele Simonei Anastasia Tănase a fost deschis un dosar penal pentru vătămarea corporală gravă din culpă. Permisul tinerei a fost reţinut până la finalizarea cercetărilor, însă şoferiţa care a provocat accidentul are drept de conducere în baza unei dovezi înlocuitoare a permisului auto. Deşi nu are permisul decât de un an, Simona Anastasia Tănase a mai avut probleme cu Poliţia Rutieră, fiind sancţionată pentru nepurtarea centurii de siguranţă, dar şi pentru depăşirea coloanei de maşini oprite la semafor. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • pacientul public nr. 1 09 Sep, 2010 22:29 guderian tata, degeaba ai tu studii daca nu esti machedon spagar de la garda financiara. doar no-i vrea sa ajunga toti functionarasii locali sa aiba masini la fel ca plozii machedonesti
  • damocles 09 Sep, 2010 21:58 urmariti declaratiile de avere ale comisarului tanase, din ultimii doi ani, la rubrica masini veti avea surprize mai mari decat salariul comisarului
  • mario 09 Sep, 2010 15:15 alo militia daca a mai avut probleme cu politia intr-un an de zile de cand are permisul si cumulat cu accidentul acesta care este grav, nu mai are ce cauta pe sosele , anulati-i permisul domnilor politisti ca poate mai tarziu o sa multumeasca taica-su ca ati salvat-o de la moarte , ori moare ea ori mai omoara pe cineva nevinovat, daca este anticondus si tot are bani ta-su sa circule cu taxiul sau cu autobuzul, sant destul de multi in aceasta circulatie care este asa cum este. hai pa
  • guderian 09 Sep, 2010 05:51 oare de unde a avut comisarul bani de x6???? fara puscarie nu se va pune ordine i aceasta tara,de-ar fi sa intre jumatate la puscarie. acum ar trebui audiat si tatal beizadelei sa spuna de unde aceasta suma la un bugetar.bugetar sint si eu ,dar numi permit decit un plin la doua luni,cu toate studiile mele.