Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:57 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medaliat de doua ori in Polonia Cine este seful IPJ Constanta

ro

31 May, 2010 03:13 3482 Marime text
cap_2.jpgÎnainte de a veni la Constanţa, comandantul desemnat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, comisarul şef George Dorel Popa, a primit două medalii din partea autorităţilor polone. Informaţia este menţionată în CV-ul comandantului, afişat pe pagina de internet a IPJ Constanţa.

La aproximativ o săptămână de la „înscăunarea" noului inspector şef, IPJ Constanţa are un comandant nou şi în mediul virtual. Pe site-ul inspectoratului a fost afişat CV-ul şefului interimar al Poliţiei constănţene. Potrivit informaţiilor cuprinse în curriculum vitae, comisarul şef George Dorel Popa s-a născut pe 10 ianuarie 1969, în Constanţa, este căsătorit şi are un copil. Înainte de a ajunge în scaunul de şef al IPJ Constanţa, George Popa a primit „Medalia de argint - pentru merit", de la viceprimministrul Republicii Polone, dar şi „Medalia pentru servicii aduse poliţiei", acordată de Ministrul Afacerilor Interne şi Administraţiei din Republica Polonă. Totodată, actualul şef al IPJ spune că a primit o scrisoare de apreciere din partea conducerii Agenţiei Europene FRONTEX, dar şi o scrisoare de apreciere şi felicitare din partea ambasadorilor României în Republica Polonă. Înainte de a veni la şefia Poliţiei constănţene, în perioada 2004 - 2010, George Dorel Popa a fost consilier diplomatic cu specializarea afaceri interne, la Ambasada României în Republica Polonă, post obţinut după ce, în intervalul 2001 - 2004, a fost şeful Poliţiei Murfatlar. Începând cu 1994 şi până în 2001, George Popa a fost ofiţer de poliţie rutieră şi cercetare penală în cadrul IPJ Constanţa. Absolvent, în 1994, al Facultăţii de Drept, din cadrul Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza, din Capitală, actual şef al IPJ şi-a continuat educaţia, printre studiile postuniversitare numărându-se un master în domeniul Transporturi Maritime, obţinut la UMC Constanţa, dar şi un doctorat în economie, în domeniul „Spălarea banilor", la Academia Română Bucureşti. De asemenea, Popa a absolvit cursurile „Managementul Situaţiilor de Criză" Cepol - Varşovia. La capitolul activitate ştiinţifică, comandantul IPJ a menţionat faptul că este coautor al volumului „România, două decenii de schimbări", că a publicat „numeroase articole şi analize în periodice din România, Polonia, Franţa, Croaţia", dar şi faptul că a participat la „sesiuni de comunicări ştiinţifice, conferinţe şi simpozioane internaţionale în domeniul prevenirii şi combaterii criminalităţii". În ceea ce priveşte limbile străine, şeful IPJ deţine câte un atestat de competenţă lingvistică pentru limbile engleză şi polonă, iar la limba franceză are un „nivel corespunzător".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • marian 31 May, 2010 20:56 nu cred ca e amantul lui baseasca cred ca e omu familiei
  • rodion 31 May, 2010 18:30 se stie ca ioana in ultimii doi ani a facut naveta bucuresti - varsovia si retur. Oare de ce?
  • justice 31 May, 2010 08:45 vrajeala -e bagat de familia basescu care era din murfatlar de mafia spargatoprilor de conducte care si au pus omul prin fatuloiu- caruia i au disparut tone de cocain a si heroina din depozitul politiei- si o punea cu ioana basescu ...in postul de politie murfatlar a batut un om iar in polonia l au trimis cind era in plina cercetare ptr abuzuri..e bin laden al politiei lui basescu ce fac sri si dga si dna? iau spaga si tac dar mai e putin lumea e tot mai nemultumita