Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:09 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eleva olimpica, scoasa din arest

ro

09 Oct, 2009 02:36 2411 Marime text
cap_4.jpgPentru că este olimpică şi a intrat cu medie mare la liceul din Babadag, judecătorii Tribunalului Constanţa au dispus eliberarea Adrianei Micu Manole, liceana arestată în dosarul „portbagajul".

Decizia este definitivă, iar fata a fost pusă în libertate ieri după-amiază, din Arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Adriana Micu Manole, alături de Stelian Sorin Cărţună şi Constantin Popa, a fost trimisă în judecată de procurori pentru tâlhărie şi lipsire de libertate în mod ilegal. „Vă rog să ţineţi seama de faptul că este vorba despre o elevă eminentă, olimpică la faza judeţeană pentru Limba Română şi Matematică şi care a intrat cu o medie de peste 9.50 la liceul Dimitrie Cantemir din Babadag", a argumentat avocatul apărării. Totodată, apărătorul a susţinut că, dacă se va menţine starea de arest preventiv faţă de clienta sa, atunci „un copil olimpic, frumos şi deştept se va strica şi cine ştie ce va ajunge". Totodată, şi avocaţii lui Stelian Sorin Cărţună şi Constantin Popa au pledat pentru eliberarea clienţilor lor. În ceea ce-l priveşte pe Cărţună, Cătălin Filişan, avocatul său, a susţinut că acesta nu reprezintă un pericol social concret, aşa cum afirmă procurorii. „Avem de-a face cu un tânăr care a terminat facultatea şi care în prezent este înscris la master, care nu are antecedente penale şi provine dintr-o familie foarte bună. De altfel, a fost un şoc pentru familia sa şi pentru comunitatea din care provine că el este cercetat pentru astfel de fapte", a pledat avocatul. La polul opus, reprezentantul Ministerului Public a susţinut că toţi cei trei tineri reprezintă un pericol public, în ciuda vârstei lor, având în vedere gravitatea faptei şi modalitatea de săvârşire a acesteia. După deliberări, judecătorii Tribunalului Constanţa au dispus punerea în libertate a Adrianei Micu Manole şi menţinerea stării de arest pentru ceilalţi doi suspecţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cristi 12 Nov, 2009 17:55 pusa in libertate dupa tot ce a facut...sper sa infunde puscaria dupa pronuntare verdictului final.cu 9 50 si fara 9 50 tot a stiut sa tina un pistol in mana si sa talhareasca un om de buna credinta
  • Carmen 09 Oct, 2009 11:08 OLIMPICA? La liceul din Babadag? Si ce legatura are faptul acesta cu INFRACTIUNEA COMISA ? E o mare gresala eliberarea !!! Aceasta "eminenta" domnisoara ar fi trebuit sa fie un exemplu pentru colegii sai! Acum, iata, este un exemplu de subiectivism al judecatorilor nostrii!!!