Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:20 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crima Organizată se mută la Tribunal! Fostul adjunct al BCCO vrea să fie judecător (document)

ro

09 Nov, 2011 03:13 4841 Marime text
magistratura_sediul_INM.jpgAşa cum arătam şi în ediţiile trecute, candidaţi dintre cei mai interesaţi se luptă pentru scaunele de magistrat din Constanţa scoase la concurs de Consiliului Superior al Magistraturii, prin Institutul Naţional al Magistraturii. Ceea ce este foarte interesant este că printre cei care se vor lupta pentru robele de judecători pe data de 13 noiembrie se numără şi fostul adjunct al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Constanţa, Cristian Victor Lipan. Bătălia pentru scaunul de judecător se va da între ofiţerul de poliţie şi alţi 24 de candidaţi, printre care şi un fost coleg de Brigadă de-al adjunctului Lipan, ofiţerul Dan Cristian Ene.

Concursul va avea loc pe data de 13 noiembrie. Conform ultimei declaraţii de avere a adjunctului BCCO care a fost depusă la Inspectoratul General al Poliţiei Române, valabilă pentru anul 2008, Cristian Victor Lipan deţinea două terenuri intravilane, în localităţile constănţene Valu lui Traian şi respectiv Satu Nou. De menţionat că suprafaţa din Valu lui Traian a fost cumpărată în 2008, în timp ce terenul din Satu Nou a fost dobândit în 1995, în baza Legii 18/1991. Ofiţerul care acum vrea să devină judecător mai deţinea un apartament de 74 de metri pătraţi în Constanţa, care a fost cumpărat în 2006 şi pentru a cărui valoare de impozitare este menţionată suma de 65.000 de euro. La momentul acela, adjunctul de la Crimă Organizată conducea un autoturism Dacia Logan fabricat în 2005 şi avea în bancă suma totală de 47.900 de lei, fiind vorba despre două conturi, deschise în anii 2003 şi respectiv 2008. În acelaşi timp, datoriile ofiţerului de poliţie se ridicau la 114.000 de lei, iar venitul anual realizat a fost, pentru anul 2007, de 55.000 de lei. Soţia sa a contribuit la bugetul familiei cu un venit anual de 12.000 de lei.

Cu cine se luptă adjunctul BCCO

Revenind la concursul pentru admiterea în magistratură, acesta va avea loc săptămâna viitoare, pe 13 noiembrie, dată la care se va desfăşura proba scrisă pentru verificarea cunoştinţelor teoretice şi practice ale candidaţilor. Rezultatele finale, în urma soluţionării contestaţiilor, vor fi afişate pe site-ul Institutului Naţional al Magistraturii pe data de 29 noiembrie. Aşa cum precizam în ediţiile anterioare, pentru funcţia de judecător s-au mai înscris, potrivit Institutului Naţional al Magistraturii, Mircea Agop, Silvia Albăstroiu - consilier juridic, picat la examenul de anul trecut de intrare în magistratură cu nota 3,8 -, Cristian Alexandrescu - picat anul trecut cu 6,35, înscris atunci pentru funcţia de procuror, consilierul juridic Luminiţa Boja, Cristina Borţoi, dar şi avocatele Daniela Cartoafă şi Maria Căzănel, din cadrul Baroului Constanţa. Pe lista candidaţilor se mai află Alina Crasovschi, consilierul juridic Şeila Duţu, dar şi secretarul Primăriei Nicolae Bălcescu, Anna-Maria Frangeti. Printre cei care se vor judecători se mai numără Carmen-Liliana Gheorghe, Maria Hoţoleanu - picată anul trecut cu 6,9 -, Zoiţa Ianuş - picată cu 4,5 -, avocata Iuliana Georgeta Libu, avocata Carmen Lupăescu, dar şi Emilia-Eugenia Lupea, ofiţer în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa. La acelaşi concurs vor participa Sorin-Marius Moise, Adriana-Luminiţa Pasăre, Mădălina Petrache, avocata Rădiţa Potlog din Hârşova, dar şi avocata Adriana-Ioana Sincu Badea şi Isadora Traşcu. Printre candidaţi se mai numără Aurica Tudorii, nume care apare într-unul din decretele din 30 noiembrie 2009 semnate de preşedintele României privind eliberarea din funcţie a unui procuror din cadrul Parchetului Judecătoriei Galaţi, ca urmare a demisiei. Pe aceeaşi, listă se regăseşte Elena Ududec, al cărei nume se regăseşte în presa din Suceava, cu privire la Curtea de Apel din zonă, dar şi avocata Monica Vieru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii