Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:07 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANRMAP il contrazice pe Mazare (document)

ro

28 Nov, 2009 01:00 2836 Marime text
cap2.jpgRaportul Agenţiei Naţionale privind contractele încheiate de Primăria Constanţa va fi dat publicităţii luni

„ANRMAP a stabilit că licitaţia şi contractul încheiat apoi cu TV Neptun sunt legale" - acesta a fost unul dintre argumentele aduse de Radu Mazăre, în conferinţa de presă susţinută joi, în care primarul se apăra de acuzaţiile de incompatibilitate aduse. La polul opus, reprezentanţii ANRMAP susţin contrariul şi spun că Mazăre însuşi a fost cel care a semnat procesul verbal de constatare a amenzilor în valoare totală de 45.000 de lei, aplicate pentru respectivele contracte.

În timp ce edilul Constanţei se apără cu Agenţia Naţională pentru Reglementarea Achiziţiilor Publice împotriva Agenţiei Naţionale de Integritate, reprezentanţii ANRMAP nu confirmă varianta primarului. Mai precis, în timp ce Mazăre susţine că ANRMAP ar fi constatat legalitatea contractului cu TV Neptun, Agenţia îl contrazice vehement şi spune că Primăria Constanţa a fost sancţionată pentru acesta, edilul fiind cel care a semnat procesul verbal de constatare a amenzilor. „Contractul cu TV Neptun a fost verificat de Agenţia Naţională de Reglementare, licitaţia făcută (n.r., a fost verificată), şi ANRMAP a stabilit că este legală", a afirmat Radu Mazăre în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în urmă cu două zile, la sediul Primăriei Constanţa. Totuşi, afirmaţiile sale, aduse drept argumente în lupta cu Agenţia Naţională de Integritate, care îl acuză de incompatibilitate, nu au fost confirmate de instituţia luată drept pavăză de primar. Concret, potrivit consilierului Ioana Teodorescu, din cadrul Agenţiei, nici vorbă de constatarea legalităţii contractului. „Cum să spună ANRMAP aşa ceva?", a întrebat retoric consilierul, continuând cu „Ce să spună şi Mazăre, dar cum să spună asta, când chiar el a fost cel care a semnat procesul verbal de constatare a amenzilor de 45.000 de lei, aplicate pentru aceste contracte". În plus, consilierul a afirmat că sancţiunile ar fi putut fi mai mari, dar pentru două dintre contractele verificate s-a constatat că s-a prescris amenda ce putea fi aplicată, termenul prevăzut de lege fiind de 24 de luni de la semnarea contractelor. Totuşi, conform sursei citate, aceasta nu înseamnă că fapta nu ar exista, ci doar că nu mai poate fi sancţionată.

anrmap.jpgTotodată, reprezentantul ANRMAP a precizat că raportul privind controlul efectuat de agenţii constatatori ai Agenţiei, la Primăria Constanţa, este finalizat şi aşteaptă să fie semnat de vicepreşedintele instituţiei. În acest context, Ioana Teodorescu a afirmat că, cel mai probabil, în cursul zilei de luni, raportul va fi dat publicităţii. „La acest moment, raportul întocmit de agenţii constatatori este finalizat şi se află pe masa vicepreşedintelui, care urmează să-l semneze. Nu a putut fi semnat până acum din cauza stării de sănătate a acestuia, însă am primit asigurări că va fi semnat în cursul zilei de azi (n.r., ieri)", a spus consilierul. Amintim că, una dintre măsurile dispuse prin raport a fost de amendare a Primăriei Constanţa cu suma totală de 450 de milioane de lei vechi. Concret, este vorba despre două amenzi, una de 35.000 de lei şi cealaltă de 10.000 de lei, aplicate pentru nerespectarea legii privind achiziţiile publice. Sancţiunile sunt adresate Primăriei Constanţa, aceasta urmând să achite contravaloarea lor din banii publici, mai precis, din cei ai constănţenilor. Controlul s-a desfăşurat la primărie, în perioada 21 - 25 septembrie, şi a vizat contractele de achiziţie publică derulate în perioada 2006 - 2009, al căror obiect a fost reprezentat de „Servicii de publicitate/advertising". De menţionat că ANRMAP îşi exprimase interesul şi pentru „încredinţarea realizării Studiului de Fezabilitate a Proiectului Tehnic şi a execuţiei lucrărilor de urbanizare aferente contractelor de concesiune nr. 38133/15.06.2000 şi 38134/15.06.2000". Date fiind contradicţiile din afirmaţiile lui Mazăre şi, respectiv, cele ale reprezentanţilor ANRMAP, nu mai rămâne decât de văzut dacă cele consemnate în raportul Agenţiei îi dau, într-adevăr, dreptate primarului, aşa cum susţine.

 

{mos_ri:Radu Mazare,ANRMAP} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • titos 28 Nov, 2009 10:49 baiatule nu mai tine cu vrajeala ne ai mintit destul i ai umplut de bani pe tv neptun ca sa ne sufoace cu stiri pro psd crezi ca plangem dupa tine raspuns gresit oricum basescu va fi presedinte