Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:32 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Urbe înfloritoare, lideri compromişi

ro

25 Aug, 2011 00:00 1769 Marime text
lavinia_bun.jpgNu ştim pentru ce plătim noi constănţenii, dar ştiu că o facem cu vârf şi îndesat. Şi nu de ieri şi nu doar mâine, ci în fiecare zi a vieţii noastre din ultimii 21 de ani. E greu de înţeles cum, trăind într-un oraş mare, pol de creştere economică, cu litoral, port, universitate, salarii peste medie nu reuşim să fim luaţi în seamă la Bucureşti, decât atunci când vine vorba de vreo pelicănire, o retrocedare sau vreun mall care trebuie să se ridice numaidecât în coasta litoralului. Stăm şi ne mirăm de ce vine unul de la Galaţi să ne facă regulile jocului prin instituţii şi nu găsim răspunsuri plauzibile pentru neputinţa noastră. De ce Udrea sau oricare alt ministru, are tupeul să ne vâre pe gât un director de instituţie sau de ce PDL-ul ne va forţa să îngurgităm pe stomacul gol un potenţial primar cu buletin de Rahova sau Ferentari că unul din Drumul Taberei avem deja..

Unde ne sunt constănţenii, unde ne sunt dascălii, unde ne sunt oamenii liberi care pot schimba ceva. Unde sunteţi oameni buni şi cui aveţi de gând să ne lăsaţi?!

Dacă regionalizarea va însemna să ne plecăm capul în faţa moldovenilor, nu că aş avea ceva cu ei, dar nu-mi convine, la ce bun ne mai luptăm cu generaţia old school s-o mai vindecăm de Mazăre?! Oricum lui îi convine orice formă în care vor avea loc alegerile în 2012, inclusiv comasarea scrutinului local cu cel parlamentar, intenţie exprimată de reprezentanţi ai coaliţiei de guvernare.

La ce bun atâtea acţiuni de faţadă, atâtea zbateri, la ce bun disoluţia, la ce bun demascările, de ce mai facem dezbateri, de ce mai cheltuim bani, de ce mai mimăm democraţia, dacă toate nu se transformă în final decât în zoaie pe obrazul fiecăruia dintre noi.

Am îmbătrânit prematur aşteptând o schimbare de generaţie la nivelul clasei politice locale. Ne-am bucurat că am scăpat de dinozaurii PDSR-ului, fără să realizăm că ne-am pricopsit cu compromişii din PDL, PNL şi PSD sau UNPR, că nu avem ce pune în locul celor pe care-i hulim, căci riscăm să ajungem de unde am plecat, poate chiar mai rău de-atât.

În calitate de cetăţean mă îngrijorează blatul pe care îl mimează acum puterea de la Bucureşti cu cei care conduc oraşul şi judeţul Constanţa şi tot acest joc de prost gust din care electoratul va ieşi răvăşit şi fără chef să se mai prezinte la urne. Ca observator al scenei publice, mă dezgustă şobolănismul celor care dau bir cu fugiţii de pe corabia USL care, în curând, se va sparge precum şi codoşia celor care-i aşteaptă la răscruce să-i vadă cum îşi vor rupe gâtul.

Şi acum, revin. Suntem condamnaţi să plătim şi anul viitor pentru nesăbuinţa lor, a celor câteva mii de activişti de partid care nu ştiu să-şi aleagă liderii. Să nu aveţi impresia că preşedinţii de partide sunt aleşi pentru cinste, onoare sau profesionalism şi legitimitate. Plicul, mesele şi şezătorile să trăiască, aranjamentele de funcţii în cazul puterii şi o jumătate de normă la partid în cazul în care eşti şomer. Altfel, în arena lor sunt lei paralei, însă când ajung să bată pe la uşi la Bucureşti devin mici şi neliniştiţi şi pleacă acasă lăsând hohote de râs în urma lor. Ne-încalecă plăieşii dragii mei, pregătiţi-vă scuturile că pe baza alor noştri suntem de mult vânduţi bucată cu bucată, fără TVA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • constantean 25 Aug, 2011 12:39 Superb material. Felicitari.