Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:24 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tusac(ul) şi miliardele fac o condamnare?!

ro

22 Sep, 2011 01:00 1555 Marime text

lavinia_bun.jpgTribunalul Constanţa confirmă prin decizia dată ieri că bugetul Primăriei Mangalia a fost falsificat cu bună ştiinţă de primarul Tusac, dându-i câştig de cauză consilierului Foleanu în procesul de calomnie intentat de edilul mangaliot, în care pedelistul era acuzat de declaraţii defăimătoare făcute anul trecut, atunci când au avut loc discuţii aprinse pe tema bugetul local al Mangaliei. Tusac nu doar că nu s-a ales cu miliardul de lei cerut ca daune, ci s-ar putea alege cu un control serios din partea organelor de cercetare în cazul în care cineva va lua de bună plângerea consilierilor.

De altfel, nu este prima dată când se vorbeşte public despre sutele de miliarde de lei strânse cu japca de Primăria lui Tusac şi care se duc în conturile firmelor ce simulează că lucrează în oraş la asfaltări, tăiat iarba şi montat palmieri sau la locuinţele care nu vor fi cumpărate de nimeni. Cine se află în spatele acestor firme nici nu este foarte greu de aflat, iar organele de cercetare penală se vede treaba că ocolesc răspunsul aşteptat de locuitorii din sudul litoralului.

Au fost formulate de-a lungul timpului plângeri către toate organele abilitate să cerceteze legăturile dintre primarul Tusac şi aceste firme, care nu au apărut din neant. Societatea de asfaltări Village Tour, mai nou Tancradul din Galaţi, care foloseşte aceleaşi utilaje ca Village-ul, dar repersonalizate, sau SRL-urile mai micuţe care se ocupă în antrepriză de tăiatul ierbii şi de montatul palmierilor şi se mulţumesc cu mici ciubucuri, de vreo 140 de miliarde anual, niciuna dintre ele nu au fost verificate sau luate la întrebări în privinţa contractelor încheiate pe baza unui buget falsificat. Cui îi este frică atunci de Tusac? Trebuie să existe o explicaţie logică dincolo de alinturile surprinse pe peliculă sau digital, în care primarului îi place să creadă că are trecere la Udrea, UNPR sau alte bazaconii de acest fel. Mobilizaţi-vă sau nu vă mai plângeţi ca nişte babe, dragi mangalioţi! Cu Tusac nu se poate colabora decât dacă eşti o slugă obedientă şi îl lauzi şi îl preaslăveşti. Ok. Tusac şi-a umilit viceprimarii, actualul vice Filimon a fost ales în funcţie pentru ca Tusacul să fie sigur că acesta îi va da cel de-al zecelea vot din Consiliul Local. Tusac va mărit taxele şi impozitele, preţul la apă caldă şi căldură nejustificat, în schimbul unor pachete de nici 20 de lei pe lună cu care aidoma lui Mazăre v-a „otrăvit" bătrânii şi v-a mai tras şi un perdaf de vreo 70 de miliarde de lei din banii voştri, care nu vor fi probabil niciodată justificaţi. Această „fărâmă" de peste 68 de miliarde însă, face aproape cât o condamnare, deoarece Curtea de Conturi este singura instituţie care pune rezoluţii financiare definitive şi nu provizorii. Finalul este absolut şocant: cel chemat să recupereze paguba este totodată şi cel care a comis paguba?! După ştiinţa mea, procurorii anticorupţie, sesizaţi în mod repetat în ultimii doi ani, nici măcar nu au pus în mişcare acţiunea penală. De ce nu s-a întâmplat absolut nimic? Răspunsul în 2012!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii