Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:11 03 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Verdict final! Cât trebuie să plătească Mihai Claudiu Tusac Primăriei Mangalia!

ro

26 May, 2020 00:00 1885 Marime text
  • Judecatorii au decis obligarea lui Tusac să achite Primăriei Mangalia  419.833,25 lei cu titlu de prejudiciu.
  • Decizia de ieri este definitivă.

Curtea de Apel Constanța a anunțat ieri decizia finală în dosarul în care Mihai Claudiu Tusac, fostul primar al municipiului Mangalia, a fost chemat la judecată de Unitatea Administrativ Teritoriale (UAT) a Municipiului Mangalia!
 
Ieri, judecătorii Secţiei I civilă din Curtea de Apel Constanța au decis obligarea lui Mihai Claudiu Tusac să achite Primăriei Mangalia suma de 419.833,25 lei cu titlu de prejudiciu. Decizia judecătorilor este definitivă.
 
Amintim că în primă instanță, Tribunalul Constanța a decis obligarea lui Mihai Claudiu Tusac să achite Unității Administrativ Teritoriale (UAT) a Municipiului Mangalia suma de 7509047,6 lei reprezentând „contravaloare prejudiciu“.
 
Prin cererea de chemare în judecată, Municipiul Mangalia prin Primar a solicitat în contradictoriu cu pârâtul Mihai Claudiu Tusac să se dispună obligarea celui din urmă la plata unei sume de bani, sumă actualizată cu rata inflației reprezentând „contravaloarea prejudiciului cauzat prin executarea cu rea credință și prin eludarea legii a obligațiilor ce îi reveneau în calitate de primar la Municipiului“, conform datelor oficiale.
 
În motivarea acțiunii, Municipiul Mangalia prin Primar a arătat că la data de 29.12.2016 Primarul Municipiului Mangalia a emis Dispoziția nr 273 prin care s-a dispus constituirea comisiei și nominalizarea membrilor care urmează a stabili întinderea prejudiciilor semnalate ca urmare a acțiunii de verificare privind auditul financiar și contul anual de execuție bugetară pe anul 2012 efectuat de Curtea de Conturi.
 
La data de 10 ianuarie 2017 comisia a emis Raportul nr 1082 prin care a stabilit persoanele vinovate și prejudiciile încercate anume: subvențiile aferente energiei termice livrate populației (...) lei, ajutorul acordat lui (...), închirierea și plățile efectuate în baza contractului de publicitate și serviciile de asistență juridică.
 
Citește și
 
Un fost primar al Mangaliei, obligat să achite Primăriei o mică avere. Decizia, contestată. Anunțul judecătorilor


Decizie de ultim moment! Este vizat dosarul lui Claudiu Tusac, fostul primar din Mangalia. Toate consecinţele penale, încetate

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii