Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Claudiu Tusac, fostul primar al municipiului Mangalia, din nou în faţa judecătorilor (rechizitoriu)

ro

07 Apr, 2016 00:00 2646 Marime text


Judecătorul Dan Iulian Năstase, din Curtea de Apel Constanţa, a redeschis, ieri, dosarul în care Mihai Claudiu Tusac, fostul primar al municipiului Mangalia, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanța.
 
Cauza a fost amânată pentru data de 22 aprilie, pentru a se comunica un punct de vedere formulat de un expert parte cu privire la expertiza contabilă efectuată în cauză.  
 
În sarcina lui Tusac, DNA a reținut săvârșirea infracțiunilor concurente de abuz în serviciu, în formă continuată, și conflict de interese, în formă continuată. În acest dosar a fost deferit justiției și Laurențiu Iulian Dumitrașcu, avocat în Baroul Tulcea, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor concurente de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată, și complicitate la conflict de interese, în formă continuată.  
 
Potrivit unui comunicat al DNA, Mihai Claudiu Tusac, în calitate de primar al municipiului Mangalia, a efectuat plăți nelegale pentru un număr de 95 de contracte de asistență juridică, încheiate cu Laurențiu Dumitrașcu, deși, în perioada respectivă, acesta din urmă era angajatul Primăriei Mangalia, fiind doar suspendat, la cerere, din funcția de șef al Serviciului Juridic. Laurențiu Dumitrașcu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu și complicitate la conflict de interese.

Rechizitoriu - Trimitere în judecată Mihai Claudiu Tusac, fost primar al municipiului Mangalia (document)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii