Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:24 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Claudiu Tusac, fostul primar din Mangalia, achitat şi condamnat Judecătorii de la Înalta Curte vor redeschide dosarul (rechizitoriu)

ro

14 Oct, 2016 00:00 2275 Marime text
Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României se pregătesc să redeschidă dosarul în care Mihai Claudiu Tusac, fostul primar al municipiului Mangalia, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare condiţionată, el fiind acuzat de conflict de interese, în formă continuată. Tot în prezenta cauză, Tusac a fost achitat pentru infracţiunea de abuz în serviciu.
 
Tot în acest dosar, Laurențiu Iulian Dumitrașcu, avocat în Baroul Tulcea, bănuit de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată şi de complicitate la conflict de interese, în formă continuată, a fost achitat.
 
Deciziile au fost luate de judecătorul Dan Iulian Năstase, din Curtea de Apel Constanţa.
 
Mihai Claudiu Tusac şi Laurențiu Iulian Dumitrașcu au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
În sarcina lui Tusac, DNA a reținut săvârșirea infracțiunilor concurente de abuz în serviciu, în formă continuată, și conflict de interese, în formă continuată. În acest dosar a fost deferit justiției și Laurențiu Iulian Dumitrașcu, avocat în Baroul Tulcea, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor concurente de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată, și complicitate la conflict de interese, în formă continuată.
 
Potrivit unui comunicat al DNA, Mihai Claudiu Tusac, în calitate de primar al municipiului Mangalia, a efectuat plăți nelegale pentru un număr de 95 de contracte de asistență juridică, încheiate cu Laurențiu Dumitrașcu, deși, în perioada respectivă, acesta din urmă era angajatul Primăriei Mangalia, fiind doar suspendat, la cerere, din funcția de șef al Serviciului Juridic. Laurențiu Dumitrașcu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu și complicitate la conflict de interese.
 
Deciziile luate de judecătorul Dan Iulian Năstase, din Curtea de Apel Constanţa, au fost atacate la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, instanţă care va redeschide dosarul săptămâna viitoare.
 
Citeşte şi 

Rechizitoriu - Trimitere în judecată Mihai Claudiu Tusac, fost primar al municipiului Mangalia (document)

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii