Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:48 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PDL de la municipiu se împute

ro

29 Sep, 2011 01:00 2392 Marime text

lavinia_bun.jpgRegretele după „epoca Banias" au început să se facă auzite în PDL-ul constănţean. Nici măcar eu nu mă gândeam că voi aşterne pe hârtie aceste vorbe, dar iată că vremurile mă împing spre asta. Exemple, lipsite de morală, expuse în media şi de persoane sus-puse, induc ideea că numai fraierii se comportă corect. În privinţa PDL, mă întreb, dacă peştele de la cap se împute, restul ce păţeşte?

Răspunsul a venit imediat: restul candidează, pentru că otrava puterii, fie ea chiar şi vremelnică, dă târcoale până în cele mai îndepărtate unghere ale minţii şi trupului. Iar politicienii, indiferent cât de infailibili vor să pară, sunt pe dinăuntru bieţi muritori chinuiţi ca noi toţi de aceleaşi tenebre, probabil la un alt nivel: vor putere, influenţă şi să fie zei măcar pentru o zi.

De aceste sentimente omeneşti par a fi încercaţi şi pretendenţii la scaunul de preşedinte al organizaţiei municipale a PDL Constanţa: Maria Stavrositu, Constantin Florian şi, mai nou, Constantin Chirilă. Dacă în privinţa primilor doi istoria recentă a demonstrat că se poate şi fără, ultimul, deputatul Chirilă, sprintează pe ultima sută de metri precum o fecioară despletită care nu ştie prea multe, dar în acelaşi timp ar merge cu toată lumea. Situaţia de faţă îmi aduce aminte de filmul „O fată, doi băieţi şi trei posibilităţi", o comedie romantică, dar care se termină prost. Personajele masculine împart 2/3 dintr-un apartament. Din cauza unei erori birocratice, o femeia este forţată să locuiască cu aceştia în acel dormitor. La început, relaţiile dintre cei trei sunt destul de tensionate. În curând însă, tipa se îndrăgosteşte de unul dintre bărbaţi, în timp ce al doilea râvneşte după ea. Asemănarea cu realitatea ia sfârşit în acest punct, deoarece în peliculă cei trei formează într-un final un triunghi amoros, în timp ce în realitatea noastră cei trei ar putea coabita, ţinta finală fiind schimbarea lui Gigi Chiru.

Aidoma peliculei şi în povestea noastră, cei trei au căzut deja de comun acord de a nu ceda niciunui fel de sentiment pe care îl au unul faţă de celalalt şi nu vorbim aici de simţăminte de amor ci, din contră, tensiunea dintre ei este în continuă creştere, pentru ca în final să scape cine poate.

Încep astfel să prindă esenţă zvonisticile din ultima perioadă, care-l înfăţişau pe Chiru mort şi îngropat cu sprijin „parlamentar" local.

Cel mai greu totuşi îi va fi chiar lui Chiru să managerieze aceste alegeri, deşi par simple ca vaca la prima vedere. Scăparea de Maria Stavrositu nu va însemna şi scăparea de toatele belelele municipiului, dat fiind că în acest moment fantoma lui Banias este prezentă în multe OSV-uri, foarte puţine fiind controlate de conducerea interimară sau de preşedintele Chiru. Chirilă nu-i Stavrositu şi, dacă a mai încercat o dată să pună hăţurile pe organizaţia din Alexandru Lăpuşneanu şi nu i-a ieşit, acum tabloul este diferit. Va fi interesant de urmărit cum se va poziţiona în acest joc Florian Constantin, primvicele care „suge" la două capete, de partea lui Chiru care speră să rămână preşedinte sau de partea lui Chirilă care îşi doreşte conducerea organizaţiei judeţene poate chiar înainte de termen.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii