Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:48 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modelul Geoana S-a vrut presedinte, dar a facut doar datorii

ro

03 Mar, 2010 01:39 1131 Marime text
claudia_candet_1.jpgDupă ce şi-a asumat, mai mult sau mai puţin, eşecul prezidenţialelor şi al alegerilor din partid, Mircea Geoană a fost scos dator de colegul său de partid căruia i-a cedat locul de şef la PSD, pentru cele două campanii din 2009. Cu nici mai mult, nici mai puţin de două milioane de euro. „Sunt prea multe zero-uri", s-a apărat ieri Geoană.

Dacă tot nu a reuşit să câştige fotoliul de şef al statului măcar ceva să lase în urma sa. Cam aşa pare să sune logica fostului lider al social-democraţilor care a lăsat pentru viitoarea conducere a partidului două note de plată: una de 5.162.595 de lei, restantă de la prezidenţiale şi alta de 3.590.040 de lei de la europarlamentare. „Sunt mici restanţe după campania prezidenţială, dar sunt probabil cele mai mici restanţe pe care le-am avut în istoria alegerilor prezidenţiale în partid. Aşa că, să fie fără grijă Victor Ponta, va avea o situaţie financiară nu grozavă, dar care să-i facă să funcţioneze aşa cum am funcţionat şi noi în anii de opoziţie când am condus partidul", s-a apărat ieri, Mircea Geoană. În fond, doar nu era să-şi recunoască vina după ce oricum şi-a şifonat imaginea de politician de calitate, suficient de mult în mai puţin de jumătate de an. Măcar cu atât să se aleagă învingătorul cel mai recent din PSD de la Geoană, cu o datorie de peste două milioane de euro.

Nu este exclus ca datoria să crească, cu atât mai mult cu cât cifrele prezentate nu includ restanţele fiecărei organizaţii judeţene a PSD. În aceste condiţii, nu este exclus ca în aceste condiţii, lui Geoană chiar să-i placă statutul de învins, cu atât mai mult cu cât, în aceste vremuri de criză, nici măcar finanţatorii mari ai partidelor nu mai sunt ce au fost odată. Ponta ameninţă chiar că dacă, în urma auditului cerut pe toată perioada cât Geoană a fost preşedinte, găseşte cheltuieli care ridică mari semne de întrebare îi va sancţiona pe cei vinovaţi. Care, desigur, de cum au auzit de vestea cea mare, au şi dat bir cu fugiţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii