Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:17 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce se distanteaza Radu Mazare de PSD

ro

05 Sep, 2009 03:38 2766 Marime text

emilian_editorial.jpgJoi, greii Partidului Social Democrat s-au întâlnit la Călineşti, în judeţul Argeş, la şedinţa Comitetului Executiv Naţional, pentru a dezbate marile probleme cu care se confruntă ţara.

Dar Mazăre nu s-a dus. Şi, de fapt, nici nu ar fi avut de ce. Mai ales că, pe ordinea de zi a întrunirii, principala temă era luarea unei decizii privind poziţia PSD în cadrul coaliţiei guvernamentale. Poziţie pe care Radu Mazăre a declarat-o de mai multe ori tranşant: intrăm în opoziţie. Şi tocmai de aceea a dat cu flit la întreaga floare a PSD-ului.

Aşa se face că nici Mazăre şi nici Nicuşor Constantinescu nu au participat. Ce ar fi câştigat echipa Mazăre dacă s-ar fi dus acolo? Nimic. Deocamdată, mai-marii PSD, în frunte cu Mircea Geoană, doar fac paradă de opoziţie. În rest, ei ţin cu dinţii de guvernare.

Dacă azi s-ar face remanierea pe principiul unul de la PD-L, unul de la PSD, Nicolae Nemirschi, nu ar mai fi un câştig pentru echipa Mazăre. Cel puţin pentru moment. Dacă dispare ministrul Mediului, dispare de acolo şi Virginia Ştefănică. Dispare şi restul echipei de la Constanţa, plecată o dată cu ei, dispare şi o importantă sursă de finanţare pentru proiectele Constanţei, aşa cum îi place primarului să spună. Iar Nemirschi pleacă şi cu coada între picioare. Pentru că, până acum cel puţin, nu a reuşit mare lucru pentru Constanţa. În afară de nişte contracte dubioase care i-au adus şi o comisie parlamentară pe cap şi care nu se ştie cum va finaliza ancheta. Şi, indiferent cum se va termina, credibilitatea lui Nemirschi a scăzut. Şi este un sacrificat. Degeaba. Pentru ambiţiile lui Mazăre şi ale echipei sale. Iar Mazăre nu mai avea de ce să se ducă la Călineşti, pentru că se vede că încet-încet puterea sa de influenţă scade la centru. El are forţă aici, la Constanţa. La centru dirijează tot cei de acolo. Care nu-l suportă. El nu este agreat acolo, sus. Şi o ştie. Niciodată cei din provincie nu vor lua ce li se cuvine celor de la Bucureşti. Greu va prinde ceva de la Mircea Geoană sau de la Ion Iliescu, care scrâşneşte din dinţi când îl vede pe Mazăre. Deşi pare că toate sunt în regulă, nu este agreat nici de Vanghelie. Care e băiat de Bucureşti. Şi nu a părăsit Bucureştiul. Şi a fost întotdeauna în PSD. Chiar dacă a ajuns primar sub stindardul propriu. Mai e ceva: Mazăre nu vede cu ochi buni nici că ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, i-a luat lui Valentin Preda din atribuţiuni. Şi nimeni din PSD, de la centru, nu a recţionat. Şi-atunci, de ce să mai meargă la Călineşti? Mai bine fără PSD. Că e mai câştigat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 31 Oct, 2009 16:39 LUNATICII LIBERALI,MARS INAINTE CATRE LUNA!!!
  • surmelis argentina pusa 05 Sep, 2009 19:03 Stiu ca va ocupati cu razbunari ,care duc de cele mai multe ori la crime.Un exemplu de crima in strada :in urma cu un an de zile ,cel al fiului d-lei SURU PETRICA. Cineva "profesionist" a umblat la franele masinii. Cand masina nu a mai putut fi tinuta sub control, la 200 km pe ora,s-a produs accidentul.Fiul d-nei SURU avea o restanta de platit unuia care l-a pedepsit cu MOARTEA. Alt caz de razbunare cu crima in strada este cel al familiei ANTON .Nora lucra ca menajera la familia BOSTAN MARIUS , care erau vecini si prieteni.In 1997 am lucrat si eu ca menajera la aceasta familie , si-mi aduc aminte ca in acea perioada se vorbea de furtul unor banii,in valoare de 5000 de lei, de catre fosta menajera si totodata vecina si prietena. Familia BOSTAN s-a razbunat mai tarziu prin vara lui 2003,prin intermediul "cunostintelor " din BRASOV. Accidentul a fost groaznic. Acest lucru se datoreaza faptului ca cei certati cu legea se razbuna cu MOARTEA. Da d-le BRAZILIA este vecina cu VENEZUELA, unde fiica mea a fost in EXCURSIE, nu stiu cum ! Cred ca tot prin intermediului unor "oameni de afaceri" care au vrut sa-mi distruga sau sa-mi omoare COPILUL la COMANDA familiei SECHER CHIVA si MARIN MARIANA. Motivatia fiind faptul ca eu eram trecuta pe actul de vanzare cumparare al lui Secher Lucian,eu fiind-ui sotie. Dar, stupoare, SECHER CHIVA avea acelasi "drept" cu mine,deoarece COPILUL EI era facut cu sotul meu si-si cerea drepturile "legale". Nu eu am fost de vina ca ea a fost O GARLICEANCA PROASTA. Faptul ca m-a terorizat ani de zile doar ptr. ca i se parea ca "sunt frumoasa",ca sa acopere DESFRAUL si PERVESIUNEA ei,nu o va scapa de blestemele mele cele mai aprige, cate zile o avea pe fata pamantului. Daca imi aduc aminte bine ,in 1981,nici nu vroiam sa mai scot actele de la STAREA CIVILA,deoarece simtisem ca familia in care urma sa intru era plina de VICII PERICULOASE. Ca dovada in ianuarie 1982,am nascut o fetita cu defect "gura de lup", care a murit dupa doua luni de zile. De ce s-a nascut fetita cu acest defect? deoarece eram batuta luna de luna ,pana la nastere de catre fostul sot ,dar la comanda iubitei sale cumnate ,care nu mai dorea si nu suporta un alt copil in "familia ei". Ca alta dovada de razbunare, dorea si doreste in continuare distrugerea celeilalte mele fiice ,SECHER DANIELA. Ce credeti ca merita MUIEREA ASTA ? clementa mea ? in nici un caz. Imi pare rau ca am inteles atat de tarziu ,dupa 23 de ani,INTERESELE meschine de GARLICEANCA proasta ale acestei MUIERI,ca i-l lasam ei sa se sature. Am inteles ca si in viata celorlalte femei se BAGA. De ce oare? Pai ,barba-su e plecat pe vapor...face ce vrea. Ce te faci cu un partid care imbraca "haina" de LUP ?
  • surmelis argentina pusa 05 Sep, 2009 17:42 Stii ceva ? Am cativa ani buni de cand sunt amenintata fatis sau pe ascuns,dar acum fi sigur ca o sa-ti vina si tie randul la LINSAJ. Munca mea nu este bataie de joc a tuturor taranilor veniti din toata lumea si educati la coada vacii. O miscare sa faci si te asteapta linsajul cu intreaga familie ,exact asa cum mi-au distrus mie familia hienele de liberali aceeasi soarta o sa te astepte pe tine si prietenii tai. FI SIGUR DE ASTA ! Deja caderea LIBERALILOR a inceput.De ce nu-l mai aveti pe TARICEANU ,lider ? Din cauza ca este unul dintre cei mai MARI hoti. De ce nu se stie nimic in mass-media de viata si educatia "generalului" CRIN ANTONESCU ? Auzi ? Un nimeni vrea sa fie presedintele Romaniei !Fi sigur ca am avut liberali in familie unde am vazut numai CRIME ,DESFRAU SI DESTRABALARE. "SI VOI STITI DE CE!" este o aluzie nejustificata care trebuie pedepsita . Ciolanul sa-l mananci tu cu familia ta ,ca nu degeaba hienele rod oasele.
  • SURMELIS brazilia pura 05 Sep, 2009 09:26 domnii de la psd incep sa se desmeticeasca privind scurtarea zilelor la ciolan.Stergeti-va pe bot,ca se termina cu voi,iar daca vine pnl-VA RUPE rau de tot!si voi stiti de ce!
  • surmelis argentina pusa 05 Sep, 2009 03:53 Domnii de la PSD sunt haituiti de "hienele flamande de putere " de la PNL.