Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:24 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu cine mai ramane PSD-ul? Cu un Mazare „cu sange" de carnaval

ro

27 Feb, 2010 03:54 1591 Marime text
claudia_candet_1.jpgDupă ce l-au ales pe cel mai bun dintre candidaţii aspiranţi la şefia PSD-ului, rândurile social-democraţilor devin pe zi ce trece tot mai restrânse. Semn că desemnarea noului şef al pesediştilor nu este deloc privită cu ochi buni chiar dacă are imaginea unui social-democrat model.

Diaconescu, cel numit de primarul fistichiu al Constanţei, „o jitie trădătoare" a dat startul plecărilor din PSD, ca metodă de revoltă faţă de monitorizarea la care a fost supus, după cum susţine, comandată tot din interiorul PSD-ului. Acestuia i s-au mai adăugat şi senatorul Şerban Mihăilescu şi deputatul Cătălin Cherecheş, Răzvan Teodorescu, Ioan Munteanu, Culiţă Tărâţă. Imediat cu prima plecare din partid, hienele s-au şi năpustit asupra celor care rând pe rând lasă în urmă doctrina social-democrată şi se alătură independenţilor, celor care sunt mult mai uşor de cooptat de partea adversarilor.

Printre primii reclamanţi ai atitudinii fostului aspirant la şefia PSD-ului a fost primarul Radu Mazăre care, din postura de susţinător al noului şef priveşte lucrurile din altă direcţie. Dacă până acum, despre PSD putea vorbi că încă mai are oameni care fac imagine bună partidului, în speţă demisionarul Diaconescu - fost ministru de Externe, oamenii de calitate pot fi număraţi pe degete. În schimb, rămân cei din categoria din ce în ce mai lărgită din care face parte şi primarului de la malul mării. Mult mai mondeni, din ce în ce mai fistichii, mereu cu chef de distracţie, mai puţin preocupaţi de soarta electoratului care i-a pus pe funcţie şi foarte buni la categoria lăsat treaba pe seama altora. Caracteristici care nu sunt nicidecum definitorii în cazul unui om „cu sânge" pe care Mazăre spunea ca-l vrea în fruntea PSD-ului.

În condiţiile în care în fiecare zi pleacă cel puţin un social democrat de bază, nu este exclus ca printre liderii de marcă ai PSD-ului să mai rămână cei „înregistraţi" în formatul „Mazăre cu sânge de carnaval".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • redivivus 27 Feb, 2010 07:40 Regret,dar de data asta nu sunt de acord cu dna Claudia in ceea ce priveste parerea ca Ponta are imaginea unui social-democrat "model".Nu are o asemenea imagine nici ca pesedist,ceea ce este cu totul altceva.Ponta,din punctul meu de vedere,nu depaseste nivelul unui grefier care nu scrie decat ceea ce i se dicteaza.Social-democratia PSD-ului nu a fost si nu este decat social-hotia care i-a imbogatit pe cei care se ascund acum in spatele acarului Paun,care cumuleaza si functia de ţap ispasitor ispasitor.Este regretabil faptul ca nu se subliniaza cauza reala a ceea ce se petrece in PSD. A venit momentul in care oamenii carora le-a mai ramas o urma de bun simt,chiar daca au mai gresit sprijinind sau au fost pasivi acceptand coteria,s-au saturat de clica produsa de Iliescu si baronii sai. Acestia pleaca lasand in urma gunoiul pesedist cu iz de mazare alterata.Ponta a avut sansa sa ramana in istoria pesedeului si chiar a politicianismului romanesc,daca la Congres,cand a luat cuvantul,ar fi folosit termenii si epitetele iliesciene si-ar fi anuntat demisia,motivand ca, atata timp cat functiile mai sunt disputate de Nastase,Mitrea, Mazare,et compania,nu poate fi vorba de social-democratie in Romania.Formarea unui nou partid de catre cei ce au parasit PSD nu va insemna prea mare lucru,dar este un inceput.De regula,oamenii cand pleaca intr-un loc nou,prin legea firii,nu-si leapada in totalitate vechile naravuri.Singurul care castiga din aceste miscari de trupe,este PD-L. Daca acest partid,nu va sti sa se foloseasca de sprijinul grupului independentilor sau viitorului partid,ca sa scape de cosmarul udemerist,toate initiativele luate de Guvernul Boc se vor dovedi zadarnice.UDMR,organizatie santajista,va obtine organizarea teritorial-administrativa si Legea minoritatilor,atat de mult dorite pentru realizarea visului milenar:Ungaria Mare.