Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:03 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine câştigă IPJ Constanţa Politicul, „caşcavalul" sau promisiunile lui Popescu?

ro

29 Jun, 2011 20:00 2164 Marime text
lavinia_bun.jpg IPJ Constanţa revine în prim-plan. Avem doi candidaţi pentru funcţia de şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, în ordinea numerelor de pe tricou: comisarul-şef Valentin Burlacu, din cadrul Structurii Centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, şi comisarul-şef Victor Popescu din cadrul Serviciului Cazier al Inspectoratului General al Poliţiei Române. Miza este foarte mare şi are două direcţii clare: prima - cea politică, iar cea de-a doua - latura financiară şi, cine ştie, vreo nouă promisiune făcută lui Doamne-Doamne şi şefului de la Bucureşti...

Povestea asta cu Popescu devenit peste noapte favorit în cursa pentru desemnarea şefului IPJ Constanţa mi-a adus aminte de o declaraţie de prin 2005 a lui Nicuşor Constantinescu, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, care, fie la nervi, fie speriat, spunea: „Victor Popescu a fost numit în funcţia de şef al IPJ Constanţa pentru că s-a angajat să ne aresteze pe mine şi pe Mazăre". Atunci nu i-a ieşit şi a părăsit postul, acum să fie cu putinţă?

În replică, şeful IPJ Constanţa de atunci şi candidatul de astăzi, Victor Popescu, spunea că celor doi le este frică deoarece se ştiu cu „musca pe căciulă", având mai multe dosare penale în care erau cercetaţi pentru diverse infracţiuni şi preferă să recurgă la tot felul de manevre de intimidare la adresa sa.
Următorul an, debuta cu o acţiune în instanţă intentată de către Popescu, preşedintelui Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, proces iniţial strămutat şi apoi rămas fără obiect după abrogarea infracţiunii privind calomnia.
2006 a însemnat, printre altele, şi anul infracţionalităţii prin prisma sângelui care a curs la propriu pe străzile oraşului când interlopii constănţeni s-au luat la încins în stil barbar. Totul a culminat cu răfuiala din vara aceluiaşi an, când un hotel din staţiunea Mamaia, la care sunt asociaţi Mazăre şi Constantinescu, a fost locul unei noi răfuieli între bandele interlopilor, scandal transmis aproape în direct de Realitatea TV. Constantinescu a sărit la gâtul Poliţiei şi a cerut conducerii Ministerului Administraţiei şi Internelor o anchetă şi destituirea lui Popescu. Ancheta s-a făcut, dar Popescu a rămas bine-mersi şef al IPJ. Liniştea instaurată a fost de scurtă durată şi a ţinut fix până ce primarul Mazăre a prezentat presei o convorbire telefonică ce ar fi avut loc la sfârşitul anilor '90 între Victor Popescu şi Florin Răican, un fost poliţist de frontieră. Din transcrierea acesteia, reieşea că cei doi discutau despre un presupus transport cu ţigări de contrabandă care trebuia să intre în ţară pe la Vama Negru Vodă. Mazăre a cerut autorităţilor să ia măsuri, iar Popescu a vorbit despre „un fals grosolan".

Circul adevărat avea să se întâmple câteva săptămâni mai târziu, când Constantinescu adormea în intersecţia de la Capitol, iar poliţiştii lipsiţi de reacţie au fost sancţionaţi drastic de Popescu, care în cele din urmă s-a văzut învins şi a părăsit IPJ Constanţa.
Chestiunea asta petrecută în 2005 - 2006 este mult mai interesantă decât pare la prima vedere şi intuiesc că dă fiori reci multora... şi de o parte şi de alta.

N-ar fi exclus ca Popescu să îşi fi luat angajamentul că de data aceasta va „dovedi balaurul", închizând astfel gurile celor care îl descriu ca pe un personaj hrăpăreţ, împătimit de ruletă şi de femei, şpăgar sau clona lui Fătuloiu.

Sunt şi voci care susţin că tranşarea chestiunii viitorului şef al IPJ Constanţa va fi una fie pur politică, fie pur financiară, într-o lume în care probabil doar fraierii mizează pe corectitudine.

Avem doar speculaţii şi o singură certitudine: printr-o derogare de prelungire a termenului de înscriere, comisarul Popescu a ajuns candidat, iar Ciorobai s-a retras ca şi cum n-ar fi fost... Aşadar, să vedem pentru cine se aliniază planetele pe 6 iulie şi cine va câştiga: politicul, „caşcavalul" sau promisiunile lui Popescu?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Seful interlopilor 04 Jul, 2011 08:42 Va fi sef Burlacu. Prietenii stiu de ce. Liviu, Clau si Grig se vor bucura...aproape 9 luni. Dupa aia vom avea noi sefi la IPJ. Asta-i viata. Rar sef sa mai stea un an comandant.
  • laur 01 Jul, 2011 12:03 este clar ca va castiga popescu, clona lui fatuloiu astfeln va impaca politicul,"cascavalul" si promisiunile ! Un contrabandist altfel de unde atita "cascaval"?!
  • ALCIBIADE SECOND 30 Jun, 2011 21:49 Cel mai bun ar fi Dorin Colidiuc, dar....cine are interesul sa pui unul foarte bun ?....trebuie pus un slugoi c-asa-i la noi ...
  • Zico 30 Jun, 2011 14:01 Institutie de kakat Politzia ROmana. Chiar nu mai gasesc astia un baiat tanar bine scolit si corect in toata Romania!!!! In cine a ajuns sa stea IPJ C-ta?! Mai bine aduceti management privat!
  • CLAU. 30 Jun, 2011 03:41 O SA CASTIGE EOLIANUL SI PARTENERUL SAU GRIG...