Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:45 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scrisoarea lui Mazăre către supuşii săi alegători Iată cum se reduce factura la încălzire în prag de alegeri parlamentare

ro

28 Nov, 2012 02:22 3774 Marime text
DESCHIDERE_Scrisoare_Mazare_CEt.jpgZilele acestea, locuitorii municipiului Constanţa au găsit în cutiile poştale o scrisoare semnată de primarul Radu Mazăre. Prin aceasta edilul face campanie pentru USL. În mesajul adresat constănţenilor, Mazăre se laudă cu proiectele pe care le-a realizat şi cu cele pe care urmează să le demareze, dacă USL va avea majoritatea în viitorul Parlament. Astfel, acesta promite că proiectele de infrastructură ale oraşului (asfaltare, trotuare, iluminat, parcări) „se vor derula în ritm susţinut". Problema cea mai mare a constănţenilor este preţul gigacaloriei. De aceea, în scrisoarea de campanie a USL, Radu Mazăre nu a uitat să amintească despre preluarea CET-ului de către primărie. „Pentru viitor, am convenit cu Guvernul Ponta ca CET-ul, deţinut momentan de stat - cel care vinde şi stabileşte valoarea atât de mare a gigacaloriei, să fie transferat la primărie, urmând ca, ulterior, printr-o investiţie privată în sistemul de producţie şi distribuţie a energiei termice, să reuşesc - şi vă promit acest lucru - să reduc valoarea facturilor tuturor", se spune în scrisoare.

Şi totuşi unde-i CET-ul nou?

Surprinzător ceva: în luna iunie 2012, cu prilejul alegerilor pentru primărie, acelaşi Mazăre susţinea ideea înfiinţării unui nou CET. „Vreau să fac un CET nou, în aşa fel încât preţul gigacaloriei să fie mai ieftin şi, apoi, scade proporţional pentru toată lumea", explica, la acea vreme edilul Constanţei. Un alt proiect, cu care vrea s-i momească pe constănţeni se referă la Portul Constanţa.

„Prim-ministrul mi-a promis că, dacă după alegerile din decembrie, USL va avea majoritate şi va guverna, Primăria municipiului Constanţa, va avea 51% din acţiunile APMC, restul fiind deţinute de celelalte autorităţi. Va fi pentru prima oară în istorie când tu, copiii şi părinţi tăi, veţi beneficia în mod direct de faptul că sunteţi cetăţeni ai unui oraş-port", le-a scris Mazăre alegătorilor din municipiul Constanţa.

Iată conţinutul integral al scrisorii

„Dragă constănţeanule!

În primul rând, vreau să vă mulţumesc ţie şi familiei tale şi tuturor celor care m-aţi ales, iar celor care nu m-aţi ales vreau să vă spun că voi fi primarul tuturor şi că atenţia şi energia mea vă vor fi acordate fără nicio discriminare. După trei mandate cu multe lucruri bune realizate, dar şi cu unele neajunsuri, simt că între noi există o legătură care, de cele mai multe ori, ţine cont de suflet şi nu de administraţie. Sunt mulţumit că într/o Europă vlăguită economic şi într/o Românie care se chinuieşte pe linia de plutire, am reuşit în Constanţa să dezvoltăm oraşul şi turismul, concomitent cu o politică socială substanţială, care să-i ajute pe cei cu probleme să poată rezista rezonabil.

Anul 2012 a adus, atât în oraş, cât şi în staţiune, cel mai mare număr de turişti de la înfiinţarea acesteia. Din datele oficiale reiese că cei peste 1,5 milioane de turişti au cheltuit peste 250 de milioane de euro, toţi aceşti bani răsfrângându-se, direct sau indirect , asupra veniturilor tuturor. Deşi în multe ţări europene cu tradiţie în domeniu, turismul a scăzut şi va continua să scadă, pentru noi, anul viitor este prognozat a fi mai bun decât 2012.

Faptul că, începând din luna iunie, s-a schimbat şi PDL- iştii, duşmanii oraşului, nu a mai avut puterea de a ne înfrâna dezvoltarea, ne-a permis deblocarea unor proiecte importante, majoritatea din fonduri nerambursabile. Pe data de 26 octombrie 2012 au început lucrările la Faleza Cazino Constanţa (3,7 milioane de euro,bani europeni),m pe 20 noiembrie au început lucrările din Piaţa Ovidius (3,3 milioane de euro, bani europeni(, în luna ianuarie 2013 începem reabilitarea tuturor străzilor din zona peninsulară (10,6 milioane euro), iar în februarie 2013, prima parte a Şoselei de Coastă (9,5 milioane de euro). Aşa se face că, împreună cu investiţia de 10 milioane de euro, care este făcută de RAJA Constanţa pentru reabilitarea reţelelor de apă, peste doi anu, zona peninsulară va arăta impecabil şi, împreună cu Portul Tomis, vor construi o mândrie pentru dumneavoastră şi turişti.

În ceea ce priveşte taxele şi impozitele, acestea vor rămâne neschimbate, nefiind nici măcar indexate cu inflaţia, pentru a nu vă împovăra în această perioadă dificilă.

Proiectele de infrastructură ale oraşului se vor derula în ritm susţinut, ca şi până acum (asfaltare, trotuare, iluminat, parcări).

Reabilitarea Podului de la IPMC, oprită de PDL timp de opt ani, a fost deblocată, iar lucrările vor fi finanţate de Guvernul Ponta şi începute în 3 decembrie 2012.

Privitor la încălzire şi la facturile din ce în ce mai greu de suportat, vă încunoştinţez că, în în această iarnă, costurile vor fi la fel cu cele din iarna trecută, primăria urmând să acorde aceleaşi ajutoare băneşti ca în iarna precedentă. Vă rog să solicitaţi, în funcţie de venitul pe membru de familie, acordarea subvenţiei corespunzătoare. Pentru viitor, am convenit cu Guvernul Ponta ca CET-ul, deţinut momentan de stat - cel care vinde şi stabileşte valoarea atât de mare a gigacaloriei, să fie transferat la primărie, urmând ca, ulterior, printr-o investiţie privată în sistemul de producţie şi distribuţie a energiei termice, să reuşesc - şi vă promit acest lucru - să reduc valoarea facturilor tuturor.

Dar, poate, mai important este faptul că la diminuarea facturilor vor contribui şi banii pe care municipalitatea îi va primi în calitate de acţionar majoritar la Compania Naţională Administraţia Porturilor maritime Constanţa SA. Prim-ministrul mi-a promis că, dacă după alegerile din decembrie, USL va avea majoritate şi va guverna, Primăria municipiului Constanţa, va avea 51% din acţiunile APMC, restul fiind deţinute de celelalte autorităţi. Va fi pentru prima oară în istorie când tu, copiii şi părinţi tăi, veţi beneficia în mod direct de faptul că sunteţi cetăţeni ai unui oraş-port.

Sunt împăcat în faţa lui Dumnezeu că am reuşit ca, în 6-7 luni, să băgăm în case peste 2.300 de nevoiaşi în cartierul Henri Coandă,realizat din locuinţe modulare, la un cost de 2.400 de euro de persoană. Cei loviţi de soartă trebuie să ştie că, în următorii ai,vom continua să construim până când toţi aceştia vor avea un acoperiş deasupra capului. Întreg sprijinul generat de politica socială practicată până acum va fi menţinut în continuare (pachete, magazine de pensionari, cadouri pentru copii). Sărbători fericite şi să ne dea Dumnezeu sănătate!"

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • paul s. 28 Nov, 2012 09:41 EXPLICATIE-CET CONSTANTA FACE PARTE DIN ACEEASI FIRMA CU CET0URILE DIN BUCURESTI.SE CHEAMA ELCEN .DE CE BUCURESTENII PLATESC GIGACALORIA CU 185 SI NOI CU 341????? E SIMPLU ,PENTRU CA IN SEPTEMBRIE 2011 IN CONSILIUL LOCAL TOTI ALESII AU VOTAT MARIREA GIGA....NU I-A FORTAT NIMENI...DAR PUTETI INTELEGE CA BANII SE DUC LA RADET CARE......AL CUI ESTE??? IACA POZNA C-AM SCAPAT-O...A CONSILIULUI LOCAL...EHEEEEE BRAVO PSD....
  • Gabi 28 Nov, 2012 09:23 Poate constantenii ar trebui sa afle sau sa isi aduca aminte ca pretul gigacaloriei nu a fost majorat de catre CET ci de consilierii locali prin votul lor dat in sedinta din 23 septembrie 2011. Atunci pretul s-a dublat de la 170 de lei la 338,33 de lei. Repet. Nu CET-ul a stabilit pretul acesta urias ci Consiliul local. Si pentru ca nu a fost de ajuns, in sedinta Consiliului local din 27 februarie 2012 pretul gigacaloriei a fost majorat din nou de catre aceeasi domni la 341,91 lei. Ca un cetatean de bun simt al Constantei, n-am inteles ratiunea acestor majorari. Probabil ca sa ne scoata ochii cu asa zisele subventii acordate de primarie, subventii care, sa stie constantenii, sunt tot din banii nostri, ai contribuabililor.