Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:01 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reteta scaparii de incomozii din PD-L Banias modifica Biroul Permanent Judetean

ro

15 Dec, 2009 01:15 3234 Marime text
deschidere.jpgPe lista viitorilor excluşi s-ar afla Senol Zevri, Dumitru Moinescu, Dionisie Culeţu şi Cristian Tănase

Mircea Banias, preşedintele democrat-liberalilor constănţeni a participat ieri la Biroul Permanent Naţional al partidului.

Marinarul de la conducerea organizaţiei judeţene se pare că a avut un scop precis, încă de la plecare: reducerea numărului de membri ai Biroului Permanent Judeţean (lista completă a membrilor BPJ o puteţi vedea pe www.ziuadeconstanta.ro). Vorba umblă cum că Banias ar recurge la această metodă, folosindu-se de prevederile partidului, pentru a-i înlătura din BPJ pe cei care, la o adică, nu i-ar fi aproape la alegerile interne care urmează să fie organizate. Cu alte cuvinte, Banias s-a dus cu jalba-n proţap la BPN pentru a-i convinge pe cei de la centru că trebuie redus numărul celor din Biroul permanent Judeţean. Este adevărat că statutul PD-L-ului prevede faptul ca BPJ-ul să aibă 29 de membri, iar în prezent, în cel de la Constanţa sunt 36 de persoane. „Majorarea" a fost acceptată cu acordul „centrului", după neînţelegerile de anul trecut, prin decizia 82 din 13 octombrie 2008. La acea dată s-au alăturat BPJ-ului următorii: Constantin Avătavului, Dionisie Culeţu, Stere Sponte, Mihai Clocean, Mihai Petre şi Dumitru Moinescu. Cei de-al şaptelea „outsider" este deputatul Constantin Chirilă, care a fost repus pe funcţia de prim-vicepreşedinte prin decizia 72, din 11 august 2008, la data numirii lui Mircea Banias la conducerea PD-L-ului local. Însă, cine vor fi cei care vor părăsi BPJ-ul acum?! La această întrebare nu a putut răspunde nici chiar Mircea Banias.

bpj.jpgLista „condamnaţilor"

După ce s-a scuzat că este într-o şedinţă, şeful portocaliilor locali a spus că încă nu s-a luat în discuţie această problemă, însă nu şi-a negat intenţia de a reduce numărul membrilor Biroului Permanent Judeţean. „Deocamdată vorbim despre alianţele politice. Urmează să avem discuţii şi pe această temă. Toţi cei şase care au completat la un moment dat BPJ-ul au fost validaţi, nominal, de către BPN. Numai că, acum ne dorim să revenim la formula statutară, de 29", a declarat Banias, care nu a ştiut să spună care sunt cei şase nou-veniţi. Surse din partid spun că plecarea nu se va face în ordinea inversă a venirii, ci pe baza unei analize a rezultatelor şi a implicării în proaspăt-finalizata campanie electorală. Aşadar, se prefigurează apariţia unor nemulţumiţi între pedelişti. Aceleaşi surse au mai spus că Mircea Banias a plecat la Bucureşti cu rezultatele acestei analize, făcută pe colegii şi pe localităţi, însă decizia va fi luată în funcţie de susţinerea Biroului Permanent Naţional. Numai că, lui Banias îi reproşează faptul că vrea să îndepărteze din BPJ tocmai oamenii care nu l-ar vedea cu ochi buni, nicidecum pe aceia care nu au făcut treabă. Pe lista viitorilor excluşi s-ar afla Senol Zevri, Dumitru Moinescu, Dionisie Culeţu şi Cristian Tănase. Evident, sămânţa de scandal deja a început să rodească în rândul organizaţiei judeţene a PD-L, în cadrul căreia se prefigurează deja mai mulţi poli de putere. Şi asta la numai puţin timp după ce partidul a reuşit să-l înfrângă, la Constanţa, pe Radu Mazăre, la alegerile pentru preşedinţie, Traian Băsescu obţinând scor foarte bun atât în municipiu, cât şi la nivel judeţean. La închiderea ediţiei, surse din PD-L au confirmat faptul că s-a discutat problema BPJ-ului constănţean în cadrul Biroului Permanent Naţional şi că propunerea lui Banias a fost susţinută de Vasile Blaga. Se pare că şeful PD-L-ist, Emil Boc, nu a fost foarte încântat de ideea constănţeanului, de teama unui scandal în cadrul organizaţiei şi i-a atras atenţia lui Banias că trebuie să îşi asume întreaga răspundere pentru ce va urma.

{mos_ri:Mircea Banias,BPJ} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Are dreptate Banias 16 Dec, 2009 00:29 Unii nu au facut nimic si fac parte din cei enumarati
  • marinescu catalina 15 Dec, 2009 20:08 D-nu Banias cred ca mai trebuie sa va uitati in jurul dumneavoastra. Ce spune-ti de d-na Stavrositul si de sotul dansei nu stiu de ce nu a ramas in invatamant se pare ca in politica ciolanul este bun, pentru interesele lor
  • HASOTI 15 Dec, 2009 15:25 FELICITARI MIRCICA CA AI UMPLUT PDL-UL SI DIRECTIILE DE MACHIDONI DE-AI NOSTRI !!!!
  • mircea banias= Mircea Geoana al PDL Constanta 15 Dec, 2009 10:30 seamana izbitor de mult: Este la fel de gol de continut , habar nu are ce se intampla in organizatie,nu cunoaste nici macar numele presedintilor de oraganizatie din Constanta, moale ca o placinta,mincinos ca un sarpe,vorba mieroasa si impaciuitoare,asculta de soacra,prizonier al grupurilor de interese din afara partidului,si cireasa de pe tort: m-am convins ca seaman leit cand am vazut filmuletul cu Geoana de aseara de pe televiziuni.Nu a facut nimic inteligent in campanie, decat ca mai fost prezent la cateva organizari ale altora. Si ceea ce e mai dragut , ca fiind la fel de looser ca el, va sfarsi la fel ca el!!!!A vrut sa faca un bal de srbatorire si a iesit un fasss.au venit cativa de complezenta care au stat 2, 3 minute si au plecat. Ceea ce e dureros e ca a vandut la Mazare viitorul unei organizatii care putea fi o alternativa la PSD. In complicitate cu inca 3 psd-isti infiltrati in PDL P.S. Poate vedem intr-o zi si filmuletele cu Banias , Ciobanu si altii....
  • Mircea Banias= Mircea Geoana 15 Dec, 2009 10:08 Seamana izbitor de mult.Sunt la fel de "pafaristi" cand vine vorba de ce se intampla in partid, nu cunoaste numele presedintilor de organizatie di Constanta, nu a facut nimic inteligent toata campania,( a fost prezent doar la unele din organizarile altora),moale ca o placinta,gol de4 continut, fara opinii,fara initiative , fara viziune, raspunde la comenzile unor grupuri de interese din afara partidului , si ...ceea ce m-a convins cel mai tare ca seamana leit a fost VIZIONAREA FILMULETULUI DE ASEARA DE PE TELEVIZIUNI.Si fiind la fel de looser ca el, va sfarsi la fel ca el!!!!!!!!!!!!
  • eu 15 Dec, 2009 10:05 De ce nu este si iorgus printre acestia?Cu el trebuie sa inceapa
  • Beres 15 Dec, 2009 10:03 De ce cere toata lumea sa se analizeze activitatea din psd si pnl?Cred ca este bine daca se analizeaza si activitatea birourilor de la pdl.Cei care au muncit sa mearga mai departe iar cei care au mimat ca muncesc sa lase locul la altii.
  • allien 15 Dec, 2009 09:43 mirciulica te maninca in c.r