Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:51 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD face zid in jurul lui Mazare

ro

03 Aug, 2009 00:42 3506 Marime text
deschidere.jpg„Eu sunt în concediu şi nu ştiu despre ce este vorba. Dar mi-e greu să cred că Mazăre a făcut aşa ceva", a susţinut, zilele trecute, Liviu Dragnea, în cazul contractelor de publicitate de 800.000 de euro, atribuite de edilul constănţean către Soti Cable Neptun # „Mazăre putea să dea şi opt milioane de euro", a susţinut, aprobator, purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz

Lipsa de reacţii a mai-marilor din PSD, după ce s-a făcut vâlvă în jurul contractulelor de servicii de publicitate în valoare de peste 800.000 de euro pe care Radu Mazăre le-a dat societăţii Soti Cable Neptun, certifică faptul că social-democraţii încurajează jaful pe banii publici. Practic, Partidul Social Democrat refuză să vadă şi să audă tot ce se vorbeşte despre subiectul fierbinte al acestor zile.

Afirmaţia este argumentată de replica pe care purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, a dat-o zilele trecute, referitor la suma maximă pe care edilul Constanţei ar fi putut să o cheltuiască pentru servicii de acest gen. „Mazăre putea să dea şi opt milioane de euro. (...). Din povestea asta, singurul personaj pe care îl cunosc este Mazăre".

Însă problema nu se pune astfel, care ar fi fost suma maximă pe care primarul ar fi putut să o dea astfel încât instituţia pe care o conduce să fie pusă într-o lumină pozitivă, ci din contră. Radu Mazăre ar fi putut cheltui oricât de mulţi bani ar fi vrut în acest sens, în condiţiile în care sumele respective nu ar fi provenit din bugetul municipalităţii, ci din propriul buzunar. Totul pentru „construirea, promovarea şi menţinerea unei imagini instituţionale pozitive".

În astfel de împrejurări, nu ar fi avut nimeni nimic de comentat. Însă, în aceste condiţii, în care mai-marii din politica autohtonă găsesc pe zi ce trece metode din ce în ce mai drastice pentru a păstra cât mai mulţi bani în vistieria ţării, un asemenea contract nu are cum să nu suscite reacţii agresive din partea opiniei publice.

Practic, ultima metodă tăinuită de guvernanţi - aceea de a da afară în fiecare an 60.000 - 70.000 de persoane - este aparent nejustificată, în condiţiile în care una dintre administraţiile locale din ţară îşi permite să cheltuiască atât de mulţi bani pentru ca timp de patru ani să aibă imaginea pozitivă asigurată, indiferent de acţiunile instituţiei. 

Întrebat care este motivaţia acordării contractelor de 800.000 de euro către Soti Cable Neptun, primarul Radu Mazăre a declarat, zilele trecute, pentru Hotnews, că nu vede nicio problemă în acest sens în ceea ce priveşte televiziunea deţinută de către partenerii săi de afaceri. „E televiziunea locală cu cea mai mare audienţă. Cui era să dau? La Realitatea TV? Dacă vreţi să ştiţi, un sondaj din 2007 arată că populaţia din Constanţa este cea mai bine informată despre ce face municipalitatea", a apreciat primarul. 

radu_mazare.jpgSocial-democraţii bat în retragere

La fel ca în cazul uniformei unui ofiţer german din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, pe care edilul tomitan a purtat-o în urmă cu două săptămâni la prezentarea de modă din Mamaia, colegii şi conducerea PSD n-au avut niciun fel de reacţie prin care să denunţe atitudinea unuia dintre cei mai mari baroni locali. Majoritatea au bătut în retragere, susţinând că nu au cunoştinţe prea multe despre acest subiect şi, în concluzie, nu pot formula puncte de vedere pertinente. Unul dintre apropiaţii edilului, vicepreşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut că este în concediu: „Eu sunt în concediu şi nu ştiu despre ce este vorba. Dar mi-e greu să cred că Mazăre a făcut aşa ceva. Oricum, nu pot să mă pronunţ pentru că nu am informaţiile la îndemână".

Preşedintele comisiei Nemirschi: „Nu pot să mă pronunţ"

Şi membrii PSD din cadrul Comisiei de Cultură a Camerei Deputaţilor, comisie care are atribuţii în domeniul audio-vizualului, îşi susţin colegul: „Dacă Mazăre însuşi era acţionar al televiziunii respective, era o chestiune chiar penală, dar aşa nu cred că e vreo problemă. Oricum, sumele şi contractele sunt votate într-un Consiliul Local, unde votează şi pesediştii, şi pedeliştii şi peneliştii. Nu e tot una cu cazurile Ridzi sau Udrea, unde s-au comis abateri grave", a susţinut deputatul Victor Socaciu. Nici preşedintele Comisiei de Abuzuri din Camera Deputaţilor, Ioan Stan, nu a vrut să comenteze pe marginea subiectului: „Nu ştiu despre ce este vorba. Dar vă rog să faceţi o sesizare pe adresa comisiei şi vă promit că noi vom pune în dezbatere cazul. Vom cere documente, vom audia părţile şi apoi vom da un răspuns". Gheorghe Zoicaş, deputat PSD, membru al comisiei de Cultură, spune că el, de la Baia Mare, nu poate „vorbi despre contractele domnului Mazăre de la Constanta. Din moment ce s-a semnat un contract între două părţi, nu cred că poate fi altfel decât legal". Ziariştii de la Hotnews l-au întrebat şi pe Mircea Duşa, PSD, preşedintele comisiei de anchetă Nemirschi, despre contractul în discuţie. Acesta a răspuns, la unison cu colegii săi chestionaţi, că „Mazăre are autonomie locală. Cred că ştie ce face acolo. Eu nu pot să mă pronunţ. Eu sunt şi preşedintele comisiei Nemirschi şi am încercat să fac un echilibru, nu am emis puncte de vedere decât după ce am văzut documente".

Tolontan: „PSD ar trebui să aibă aceeaşi reacţie acum"

Pe blogul său, Cătălin Tolontan - pe site-ul căruia a fost publicat şi contractul de 700.000 de euro dat de Monica Ridzi - remarcă lipsa de atitudine a PSD-ului, care „tace". „În mod normal, PSD, care a fost indignat în cazul ştirilor şi reportajelor contractate sub semnătura ministrului Ridzi, ar trebui să aibă aceeaşi reacţie acum". Startul a fost dat, iar cele două cazuri par a se înscrie pe aceeaşi direcţie. Rămâne doar ca organele abilitate să se sesizeze şi în acestă situaţie.

{mos_ri:psd,mazare}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 19 Aug, 2009 12:47 D-le "TARANTINO",te rog foarte mult sa nu te legi de capul meu,deoarece o sa ai o surpriza mare,datorita faptului ca "ideile mele inteligente" ,sunt adevaruri la lumina zilei,care, a-i putea chiar tu personal sa le verifici,daca ai timpul necesar pentru o mica excursie. Din pacate pentru tine si din fericire pentru mine fac parte din "gasca de golani" PSD-disti,care tin la cinste,dreptate si egalitate.La ora actuala partidul PNL Constanta ,are o "tinichea" mare prinsa de codita,care-si duce veacul intr-un orasel micut de pe malul Dunarii,HARSOVA."Familia regala" Chirita, iti spune ceva? Pentru oraselul mai sus mentionat ,reprezinta PERICOL,TEAMA si RAZBUNARE. HA! HA! HA! Eu sa fiu primar? Visezi! Eu nu am putut sa-mi pastrez locul de munca de muncitoare prelucrator prin aschiere ,de pe o bormasina de gaurit din fabrica falimentata de primaria Harsova prin persoanele de la conducerea ei :d-l IONEL CHIRITA si d-l TUDOR NADRAG. Nu am nevoie de sprijinul PSD-ului constatean ,deoarece, in cazul eliberarii postului de primar al orasului Harsova , locul vacant va fi ocupat corect ,legal si foarte obiectiv, de liderul partidului care a fost castigator la alegerile locale de anul trecut si anume partidul PD-L,care in prezent este in coalitie cu PSD. Deci se stie cine va lua primaria in primire, in cazul in care postul ar fi liber.Este vorba despre d-l profesor MARINESCU,liderul PD-L. Nu stiu cum au aparut in consiliul local membrii PNL, din moment ce au renuntat la cursa electorala in cel de al doilea scrutin ? Iar liderul ,de drept al PSD-ului,a fost dat AFARA "silentios" din acest consiliu local,in persoana d-lui IONEL GAE. Ce sa fac? Sa cer ajutorul PSD-ului Constanta ? Sa stea si ei cu "clica" "familiei regale" Chirita in carca? Sa fie si ei atacati de catre liberali cu arme cu fascicule de microunde? Nici nu te gandi! E suficient ca sufar eu si copilul meu ,nu vreau sa pun in pericol pe nimeni,din cauza mea. Vreau doar, sa atentionez asupra pericolului cel emana, "familia regala" Chirita, in orasul Harsova de Constanta.Politia romana are voie sa aiba in dotare o arma cu fascicule de microunde ,SRA? Cine stie ce alte arme a adus "familia regala" CHIRITA in orasul Harsova de Constanta ,de la MAI Bucuresti?
  • quentin tarantino 18 Aug, 2009 12:27 argentino ai o problema cu capul fato!de unde iti vin ideile astea inteligente?dupa felul vehement in care aperi gasca de golani ai lui mazare ori faci parte dintre ei ori esti chiar mazare!de ce nu esti primar la harsova daca tot esti asa de desteapta si le stii tu pe toate?hai,curaj,ca te sprijina in campanie mazare cel bun si cinstit si acolitii lui!
  • surmelis argentina pusa 17 Aug, 2009 12:51 QUENTIN TARANTINO. Dupa cum te prezinti cu numele pe acest site ,se pare ca ai devieri de la compotamentul unei persoane care imbratiseaza dreptatea ,munca si cinstea .Nici fostul primar liberal ,d-l IONEL CHIRITA n-a impartit banii dati de Guvernul Romaniei,primariei in 2007-2008 ,CU ORICINE.Banii ramasi de la nefinalizarea a 2-3 cladiri,nu au fost impartiti cu numeroasele familii sarace din orasul Harsova de Constanta ,ci cu fostul lider al celui de al doilea partid ca importanta ,d-l TUDOR NADRAG,care ulterior a trecut ca lider la alt partid ,PSD,chiar in momentul functionarii sale ca primar PD-L ist. E normal sa treci de la un partid la altul ,cand ai deja o functie comunitara ? Sigur NU! In orasul Harsova de Constanta e posibil orice!Dupa un an de zile ,la conducerea primariei Harsova ,d-l TUDOR NADRAG nu a reusit sa finalizeze NICI O CLADIRE inceputa in urma cu doi ani,iar apartamentele cu care se lauda ca le-a dat in folosinta au deficiente grave ce depind de organizarea si conducerea primariei. Ma refer la faptul ca balcoanele nu sunt imbracate cu termopan,parterul nu are balcon,iar pentru apartamentele sociale ,viitorii locatari sunt obligati de primarie sa plateasca suma de trei milioane de lei vechi pentru racordarea la furnizarea curentului electric oprita la usa blocului.Un om caru-ia ii place sa dansese cu dansatorii exotici,este considerat golan,apoi toti care danseaza in maniera asemanatoare in discoteci pot fi considerati la fel:GOLANI.Care poate esti:tu,sora ta,prietenii tai,vecinii tai.
  • quentin tarantino 17 Aug, 2009 09:03 cum sa nu faca psd zid in jurul lui mazare?ca doar n-o fi impartit cu noi banii pe care i-a stors de la constanteni? n-am vazut fan mai inflacarat ca dna.argentina!ia-l mamica acasa pe mazare daca-ti e asa de drag,ca noi ne-am saturat de golaniile lui!
  • surmelis argentina pusa 06 Aug, 2009 09:49 Pentru "mars fa alienato".Iti pare rau ca am cerut inchisoarea lui CHIRITA IONEL si CHIRITA NICOLETA ? Ca le-am cerut DAUNE MORALE si MATERIALE in valoare de UN MILION DE EURO ? Si ca acesti bani vor fi impartiti in mod egal intre mine ca DAUNE MORALE si MATERIALE pentru anii cat am facut parte din "familia" lor si orasul pagubit de VICLENIA,LACOMIA,ADEVARATA NEBUNIE si IMPERTINENTA unui cuplu liberal de mahala ? ,care vrea sa suceasca politica dupa bunul lor plac ?
  • surmelis argentina pusa 06 Aug, 2009 09:31 Pentru "Mars fa alienato".Se scrie corect : "nebunei asteia" nu "lu nebuna asta" si se pare ca tie iti trebuia un sut in fund de cand ai fost lasat singur in casa sau pe strazi de ai iesit asa de inteligent.Ma adresez unui barbat ,dar poate gresesc ,deoarece femeile din partidul liberal nu au educatie si sunt cele mai "bune " hoate si manipulatoare care exista in prezent carora le trebuie "o mica corectie ". Orasul Harsova e plin de "specimene venite din lumea intreaga". Cineva m-a intrebat ,in urma cu jumate de an ,"De ce am ramas atatia ani in familia SECHER ,daca am vazut ca aveam probleme?".Raspund,print-o intrebare :"De ce am fost bagata fortat in familia SECHER,din moment ce eu nu aveam decat o relatie de prietenie si nimic mai mult cu SECHER LUCIAN viitorul sot pentru 23 de ani de zile? " Am facut "cecetari" in directia aceasta si am descoperit ca si casatoria mea a fost manipulata atat de propia mea familie prin sora mea vitrega ,PAVALACHE VIORICA MAGDA cat si de familia SECHER a viitorului sot prin sora acestuia, MARIN MARIANA, lucrand amandoua la CONTABILITATEA autobazei Harsova.Acestea au fost ajutate ,in obtinerea scopului dorit de d-na VALCU ANA (acum se numeste ZAHARIA ANA),fosta mea colega de liceu si verisoara viitorului sot.In anul 1980 VALCU ANA a venit acasa la mine sa ma informeze ca daca nu mergem sa ne angajam la SNC-Constanta ,vom plati 5.000 de lei,amenda.A fost foarte convingatoare intrucat la insistentele ei am acceptat sa lucram in santierul naval tinp de 4 luni de zile ,dupa care s-a retras ,lasandu-ma singura intre straini motivand ca se va casatorii in curand.In urma cu o luna de zile i-am adus aminte de anii aceia si mi-a spus ca de fapt s-a casatorit in toamna anului 1981 si nu in primavara cum ma informase pe mine.Din vara anului 1980 si pana in iarna anului i981 am tinut legatura si cu SECHER care a prins momentul prielnic de a ma presa cu cererile in casatorie,care in final s-au materializat pe data de 17-01-1981.Vreau sa demonstrez prin fapte certe ca familiile de rea credinta le manipuleaza discret pe cele din tabara adversa ,dar cand se afla adevarul se lasa cu "scantei" ,nu conteaza ca este vorba de un an sau zeci de ani de zile.
  • MARS FA ALIENATO 06 Aug, 2009 00:30 DATII BAI NENE LU NEBUNA ASTA UN POST DE CONDUCERE LA PALAZU,POATE IL IA SI PE MAZARE SA SE IUBESCA PRINTRE SEMENII LOR DE FAPT SI DE DREPT,INDEPLINITII FEMEII DORINTA ,SEX CU PASTAIA LU MAZARE,FITI OAMENI CE NAIBA!
  • surmelis argentina pusa 04 Aug, 2009 16:39 Pentru Argentina. Am o dragoste ,dar este pentru DREPTATE si INTELEGERE RECIPROCA atat in familie cat si in societate.
  • surmelis argentina pusa 03 Aug, 2009 14:50 Pentru Argentina.Eram sigura ca se va ajunge aici,la comentarii cu tente sexuale. In primul rand trebuie sa stii ca am "interdictie" din partea familiei fostului sot de a avea o relatie cu o alta persoana . Motivul este ca am ramas cu apartamentul cu doua camere ,iar el a ramas cu casa parinteasca pe care am avut acte de vanzare-cumparare,cu clauza de abitatiune a batranilor cat timp traiesc si un martor care a semnat la autentificarea actului ,mai sus mentionat.Actul de vanzare-cumparare s-a facut de catre cei doi parinti supravetuitori in anul 1997. OFUL celorlalti frati avuti a fost :"Ca de ce am fost trecuta si eu pe acel act?" Tinand cont ca lucram amandoi la o fabrica din oras de multi ani,ca am cumparat impreuna apartamentul in anul 1992,ca aveam o fiica impreuna ,am considerat ca se cuvine sa fiu si eu trecuta pe actele respective din moment ce batranii nu aveau nici un document sa ateste ca este propietatea lor,doar ca erau la zi cu impozitele la primarie si necesita cheltuirea unor banii din veniturile noastre pentru intocmirea acestora.In 1998 a murit socrul meu in conditii ciudate (daca vrei s ti le povestesc cu alta ocazie).Nici nu se facuse pomana de 9 zile si am primit citatie sa ne prezentam la Judecatoria din Medgidia pentru rezilierea contractului de vanzare -cumparare.In anul 1999 am fost dati iar in judecata tot de mama sotului,Secher Tita.Aceasta noua judecata a tinut pana la Curtea de Apel ,unde ,era de asteptat,ne-a dat castig de cauza,iar pe batrana a pus-o sa plateasca cheltuielile de judecata.Batrana ,nu avea decat o pensie de urmas foarte mica,din care nu-si permitea sa plateasca taxele de judecata si avocatii de la procese(transpotul era suportat de Secher Chiva cu masina personala ,sotul ei neavand carnet de sofer). In spatele acestor procese au fost in special fratii si cumnatii sotului,care erau sprijiniti moral de d-l IONEL CHIRITA,care era consilier la Primaria Harsova (cum este si acum)si avea o legatura de rudenie prin familia BOSOI STEFANIA, patroana de la televiziunea prin cablu (nepoata soacrei mele).Dupa acest proces a urmat altul in care SECHER CHIVA,una din cumnate a sarit sa ma bata cu bata in mijlocul strazii,de ciuda ca nu ne-a reziliat actul de vanzare -cumparare.Contrar asteptarilor acesteia, SECHER CHIVA care a platit un doctor legist,d-l Covaci sa-i dea un act medico-legal fals, am castigat procesul intrucat ,aceasta ,conform reclamtiei de la proces ,vroia sa ma bage in inchisoare.Trebuie sa mentionez ca Secher Chiva in calitate de cumnata nu a avut nici un pic de respect pentru mine,ba mai mult nu a avut nici un fel de conversatii cu mine timp de 23 de ani cat a tinut casatoria mea cu Secher Lucian. In urma cu 3-4 ani analizand o fotografie de la inmormantarea socrului meu,din 1998,am descoperit ca de fapt copilul acesteia era facut cu sotul meu.In fotografie erau amandoi,atat sotul cat si fiul acestei,Secher Iulian ,unul langa altul,in profil.Asemanarea era evidenta si mai ales semnul maron de pe omoplatul stang al fetei care-l aveau amandoi.Numai mama soacrei mele a avut acest semn pe obrazul stang.Tinand cont si de faptul ca aceasta nu a vorbit cu mine 23 de ani, avand un aspect barbatesc m-a terorizat 12 ani cat am lucrat cu ea si sotul ei la aceeasi fabrica din oras,ca nu-si iubea deloc fiul,ba din contra cand acesta a avut un accident de masina a spus unor cunosuti:"Ca mai bine murea el decat sa strice masina!",m-am convins de reaua credinta si de periculozitatea acestei "femei".Dupa aceea au urmat doua procese de divort intentate de fostul sot.Eu nefiind de acord cu acest divort,intrucat aveam un copil si inca mai lucram impreuna la fabrica.Dupa 2004,cand s-a terminat si al doilea proces de divort am mai lucrat la fabrica inca un an jumate ,cand am fost fortata de situatie sa plec in Italia pentru a-mi plati ratele la cele trei banci pe care le aveam.Dar a mai fost si un alt motiv legat de plecarea mea in Italia cel datorat directorului fabricii ,in persoana d-lui Cornel Negrila,care m-a "fortat delicat" sa-mi abandonez seviciul pentru un an si doua luni,neaducandu-mi lucrari specifice masinei de gaurit radiale pe care am lucrat foarte multi ani.Sint sigura ca si aici a fost "mana" d-lui Ionel Chirita,care il are in partidul PNL si pe directorul fabricii la care am lucrat.Cind am plecat in Italia am facut cerere de demisie si cand m-am intors de acolo am gasit scris un alt articol pe cartea de munca ,nu cel adresat cererii de demisie.Imi amintesc ca d-l director Negrila mi-a promis,pe cuvantul lui de onoare ca la intoarcerea mea din Italia ma va reangaja.Am venit din Italia,dar nu am mai fost reangajata.
  • la cioc lui mazare 03 Aug, 2009 13:15 MAZARE LASA_NE SI DU-TE IN BRAZILIA!!!!!!!!!!!!1
  • andrew 03 Aug, 2009 12:36 S-a votat in Consiliul Local Constanta alocarea acelor bani pentru publicitate, daca era ilegal nu se vota, sau daca este ilegal vina apartine Consiliului Local. Dar ce sa faci cand un ziar care toata ziua il denigreaza pe Mazare nu are alte subiecte de dezbatut, degeaba va agitati, acest subiect nu constituie interes pentru nimeni, nu are impactul scontat pentru dvs. si anume acela de-al diavoliza pe Mazare cu orice chip, nu Mazare participa la alegerile prezidentiale, nu face parte din Guvern, oamenii il cunosc si nu se lasa impresionati de un articol care nu reprezinta realitatea, fara documente, fara dovezi si care nu-l incrimineaza direct pe Mazare ci Consiliul Local, format si din pedelisti si penelisti. Comisiile parlamentale nu se vor forma pentru ca Mazare nu este parlamentar si nu face parte din Guvern. La fel ca si in cazul Nemirschi, totul este legal, cred ca trebuie sa va asteptati sa va dea in judecata domnul Mazare si va castiga sigur.
  • liana 03 Aug, 2009 11:41 "Ofilitul", in curand "mazare uscata", face si el ce mai poate....vinovati sunt cei care l-au ales.Oricum, ma binedispun cand ii vad moaca de disperat...
  • Pentru Argentina. 03 Aug, 2009 11:32 Draguto,in care telenovela a regizorului Mazare ai jucat,sau poate joci in continuare ?! Daca iti place asa de mult de el ,de ce nu-l iei acasa sa va dati cu smeul amandoi ?Dragostea ta nemarturisita pt. primarul Constantei este atit de fierbinte ?????
  • surmelis argentina pusa 03 Aug, 2009 06:30 D-na ziarista Claudia Candet va "luati" de viata si de munca unui "baron " local? Cred ca faceti o mare greseala deoarece nu sunte-ti capabila sa faceti distinctie intre un "baron local" si un primar care are eutonomie locala in orasul pe care-l conduce si care este destul de mare.Constanta poate fi considerata "sora mai mica a Bucurestiului".Va dau eu un exemplu de "baron local" in persoana d-lui IONEL CHIRITA ,membru in LAL PNL Constanta, membru incompatibil in CNI ,fost primar al orasului Harsova din jud,Constanta. D-l ,mai sus mentionat,are infatisarea unui "baron" ,inaltime mare,corpolent,fata de om cinstit,imbracat numai in costume de foarte buna calitate si pe cap poarta o palarie asortata costumului de haine. "Actiunile" sale sunt de cele mai multe ori perfide ,pentru ca se foloseste din plin de capacitatea de a convinge interlocutorul pe un ton scazut ,evitand a face comentarii amenintatoare direct persoanei vizate ci apeleaza la "sprijinul" credulilor care-l ajuta "la comanda". Credulii din orasul Harsova sunt din toate categoriile sociale si etniile. Un exemplu concret,aseara,in jurul orei 20 un tanar pe un scuter alb ,avand o casca de protectie rosu sidefat,s-a postat in fata magazinului "ROMARTA" de la parterul blocului in care locuiesc pentru a patra oara in ultimele doua saptamani de zile .In urma conversatiei care am avut-o cu baietelul meu Armando,am reusit sa-i descoperim intentia, de a ne "supraveghea" folosind urmatoarea replica:"Armando,cred ca ne-a venit paza motorizata!". In urma acestei replici,tanarul a plecat imediat in centrul orasului.Pentru a-mi sustine afirmatia ca un "baron local" are multi creduli care-l spijina in actiuni ,am sa scriu un fragment dintr-o publicatie locala numita"Realitati harsovene" din luna august 2007: "De aceea sunt pregatit sa adopt, ca semn de protest pentru oamenii care nu respecta regulile de convetuire,o anumita atitudine de facut curatenie in strada. Vreau sa construiesc un parteneriat solid cu cetatenii si impreuna sa atragem atentia persoanelor care nu se conformeaza regulilor de buna-cuviinta. semnat-Primar iONEL CHIRITA " pag.2(sus).Si in loc sa faceti "tam-tam" pe activitatea primarului Constantei ,mai bine va interesati DE CE COPII DIN PLASAMENTUL FAMILIAL din orsul Harsova ,jud. Constanta nu si-au primit "fabuloasa" suma de pe alocatia de intretinere de cel putin 10 zile,in valoare de 97 de lei. Cred este un subiect interesant si daca mergeti pe "firul" acesta s-ar putea sa descoperiti actiunile unui "baron local".