Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:16 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Paradoxul alegerilor din PDL Constanta Maria Stavrositu da de lucru executorului

ro

10 Jun, 2010 03:11 3092 Marime text
deschidere.jpgDeputatul democrat-liberal Maria Stavrositu a transmis ieri, prin intermediul unei informări de presă, mai multe lămuriri legate de funcţionarea comisiei judeţene de statut, etică şi litigii formată la nivelul organizaţiei judeţene, dar şi de alegerile de săptămâna trecută de la municipiu.

Clarificările pe care noul preşedinte al Biroului Permanent Local, ales în urmă cu o săptămână, a dorit să le facă, vizează decizia pe care comisia judeţeană de statut, etică şi litigii a adoptat-o, în urmă cu câteva zile, potrivit căreia alegerile la organizaţia municipală sunt nestatutare.

„Această comisie nu este statutară, alegerea membrilor ei nefiind făcută de un for ce are competenţe în acest sens", precizează la începutul comunicatului deputatul democrat-liberal. Acesta a adus mai multe argumente prin care vrea să demonteze afirmaţiile legate de caracterul statutar al alegerilor. Chiar dacă comisia susţine că nu a fost oferit dreptul membrilor de a-şi depune candidaturile, Stavrositu informează că patru dintre foştii componenţi ai Biroului Permanent Local, Zeicu, Şandru, Macarie şi Maxim, şi-au depus benevol candidaturile, invalidându-şi astfel atitudinea publică. Cât despre ideea potrivit căreia nu ar fi fost convocaţi toţi delegaţii, în informarea în cauză se specifică faptul că au fost chemaţi toţi preşedinţii de secţii de votare. Stavrositu dezminte, de asemenea, şi informaţia potrivit căreia o parte dintre democrat-liberalii prezenţi la alegerile de sâmbăta trecută nu sunt membrii ai organizaţiei municipale.

Noul lider al BPL, Maria Stavrositu, va prezenta astăzi, în şedinţa BPJ, poziţiile mai sus exprimate în faţa colegilor contestatari.

stavrositu.jpgDecizie de anulare a CCL-ului, trimisă prin executor judecătoresc

În replică la cele transmise de deputatul Stavrositu, preşedintele Comisiei de Statut, Etică şi Litigii, Daniel Learciu, este de părere că Stavrositu poate să conteste „ceea ce doreşte în termenul legal de 30 de zile de la data primirii deciziei de anulare a tuturor deciziilor luate în cadrul CCL-ului de sâmbătă": „Doamna Stavrositu nu a vrut să primească hotărârea dată de Comisie, prin care toate cele stabilite pe 5 iunie la CCL se anulează, şi am trimis-o astăzi (n.r. ieri) prin executor judecătoresc. Hotărârea dată de comisie produce efecte din data de 7 iunie", a adăugat Learciu. Acesta a mai precizat că dacă Stavrositu va dori să conteste hotărârile comisiei, ea trebuie să înainteze cererea tot către membrii care au emis respectivele hotărâri, aceştia urmând ulterior să o transmită către un for superior.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al PDL, Mihai Petre, susţine că până ieri după amiază nu fusese depus niciun convocator pentru şedinţa de BPJ de astăzi şi nici liderul organizaţiei judeţene, Mircea Banias, nu şi-a convocat colegii la vreo reuniune.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • luci 10 Jun, 2010 20:58 Maria Stavrositu si familia ei nu isi platesc angajatii, isi bat joc de ei si ii sclavagesc. Rusine daca acesta fatarnica din familie de turnatori a ajuns sa fie deputat si se vrea la primarie. Maria Stavrositu e in foame de bani, de status si de putere. Uraste oameni capabili, cu personalitate pentru ca ei ii lipsesc cu desavarsire. Ma mut din Constanta daca asta ajunge primar, nu mai e loc de puii de ospatari securisti!
  • cornelia 10 Jun, 2010 07:50 dar daca decizia Comisiei de Litigii n-are nicio valoare, asa cum sustine stavrosita, de ce se teme atat de tare, incat n-a vrut s-o primeasca??