Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare a mintit! (video)

ro

22 Aug, 2009 02:35 3930 Marime text

deschidere.jpgPrimarul Constanţei a declarat în cadrul unei emisiuni, la Realitatea TV, că unul dintre motivele pentru care primăria a încheiat contracte de publicitate cu Telegraf este acela că are cel mai mare tiraj, conform BRAT # Oricine poate verifica pe site-ul BRAT că ziarul respectiv nu este auditat BRAT

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat într-o emisiune, la Realitatea TV, că unul dintre motivele pentru care municipalitatea a încheiat contracte de publicitate cu ziarul Telegraf este acela că ziarul are un tiraj mare.

Întrebat de unde ştie acest lucru, Mazăre a răspuns că Telegraf este ziarul cel mai citit din Constanţa, conform BRAT (Biroul Român de Audit al Tirajelor). Discuţia între Radu Mazăre şi gazda emisiunii s-a desfăşurat cam în felul următor: „Radu Mazăre: Este ziarul cu cel mai mare tiraj de departe. (...) Legea mă obligă să public în ziar. Telegraful este cel mai citit ziar din Constanţa. Andreea Creţulescu: Dar şi Cuget Liber este citit.

Radu Mazăre: Da, dar are tirajul la o treime (n.r. faţă de Telegraf), conform BRAT. Ştiţi ce e BRAT?!". În ediţia online puteţi vizualiza fragmentul din emisiune în care Radu Mazăre face aceste afirmaţii.

Ei bine, am verificat şi, surpriză, cotidianul Telegraf din Constanţa nu este o publicaţie auditată de BRAT. Singurele publicaţii constănţene auditate de BRAT sunt Observator de Constanţa şi Adevărul de seară Constanţa. La litera T, pentru că publicaţiile auditate de BRAT sunt structurate în ordine alfabetică, apare un singur ziar Telegraf, şi anume Telegraf de Prahova. Aşadar, primarul Radu Mazăre a mistificat adevărul pentru a da bine în faţa camerelor de luat vederi, atunci când a fost luat la întrebări de către ziariştii din platou cu privire la suma de 1,8 milioane euro pentru TV Neptun şi Telegraf. Deşi municipalitatea acordă contracte pe bandă rulantă televiziunii şi publicaţiei respective, în valoare de milioane de euro, conducerea organizaţiei judeţene a PSD Constanţa şi-a permis să interzică aleşilor locali PSD - primarilor şi consiliilor locale - să-şi promoveze activitatea în ZIUA de Constanţa.

Sursa: www.realitatea.net

Primarii murmură de nemulţumire

Radu Mazărea a arătat, în cadrul aceleiaşi emisiuni, că nu are nicio legătură cu Hotărârea nr. 9/31.07.2009. El s-a delimitat de acest document, declarând că abia aflase de el. Astfel, reacţia preşedintelui PSD Constanţa a arătat că, de fapt, organizaţia este condusă de secundul său, prim-vicepreşedintele Nicuşor Constantinescu. Ultimele reacţii ale primarilor, care au dezaprobat actul emis de conducerea PSD Constanţa împotriva ZIUA de Constanţa, au arătat că Nicuşor Constantinescu nu este susţinut neapărat de aleşii locali la care face referire în hotărâre. Surse din interiorul PSD Constanţa ne-au adus la cunoştinţă şi faptul că majoritatea primarilor PSD sunt nemulţumiţi de modul în care Nicuşor Constantinescu, în calitatea sa de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, manageriază fondurile judeţului. Mai exact, primarii sunt nemulţumiţi din cauza faptului că instituţia judeţeană le-a alocat puţini bani, iar o mare parte din ei au fost alocaţi cu dedicaţie pentru un anumit proiect aflat în derulare la nivelul judeţului. Este vorba despre faptul că CJC a alocat bani cu destinaţie specială, adică pentru plata documentaţiei cadastrale efectuate de către SC Geotop 2001 SRL.

radu_mazare_a_mintit.jpgBani de la CJC pentru Geotop 2001 şi RAJDP

Restul sumelor, susţin primarii, au fost alocate, în cea mai mare parte, pentru Programe de dezvoltare locală şi proiecte de infrastructură, adică pentru lucrări executate de către Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri. Şefii administraţiilor locale din judeţ se plâng de faptul că astfel, prin faptul că CJC dirijează cheltuirea fondurilor care altădată erau la dispoziţia comunităţilor locale, nu le mai rămân bani pentru finanţarea sau co-finanţarea altor proiecte prioritare.

Trebuie precizat că SC Geotop 2001 SRL Bucureşti îi are ca asociaţi pe Nicolae Duminică, Adrian Petru Pascu, George Daniel Popescu şi Ioan Ichim, acesta din urmă fiind şi administrator.

Nicolae Duminică nu este un anonim în viaţa publică. Potrivit presei centrale, el este colonel SPP şi nimeni altul decât garda de corp a social-democratului Miron Mitrea, apropiatul primarului Constanţei, Radu Mazăre, şi al preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu.

 

{mos_ri:Radu Mazare,BRAT}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 23 Aug, 2009 09:19 TELEVIZIUNEA si MASS-MEDIA scrisa, sunt doua "arme" cu doua taisuri.
  • surmelis argentina pusa 22 Aug, 2009 11:03 Cred ca si orasul Harsova de Constanta are nevoie de un ZIAR (online) ,platit din bugtul primariei. Deocamdata,primaria HARSOVA de Constanta , vrea sa plateasca salariile medicilor care doresc sa lucreze in Centrul MEDICO-SOCIAL, dar de ce nu vrea sa plateasca cadrele scolare dintr-un CAMIN DE COPII SCOLARI ,clasele 1-4-8, ca sprijin pentru copii care sunt LASATI SINGURI IN CASA de catre parintii sau persoanele care-i ingrijesc ,cat timp sunt opt ore la serviciu ?
  • andrew 22 Aug, 2009 09:19 Nimic de scandalul Basescu? asta spune multe despre profesionalismul echidistant. Morala: Ziua este un ziar aservit politic PD-L-ului si lui Basescu, nu trebuie sa afisati acest mesaj, de fapt sunt sigur ca nu o veti face, ghi, ghi, ghi.
  • ucseer 22 Aug, 2009 08:53 Nu va faceti griji ca Telegraf-TV Neptun, daca va fi nevoie, va fi subventionat in totalitate de Primarie, prin vointa Consiliului Local, adica a "Cooperativei Mazare" si totul va fi legal. Va deveni de utilitate publica. Mai mult, este posibil sa fie interzisa, tot prin votul Cooperativei, functionarea sau difuzarea pe teritoriul judetului, a altor mijloace de informare.
  • surmelis argentina pusa 22 Aug, 2009 07:54 Cine s-a plans ca a primit bani putini,d-l TUDOR NADRAG, primarul orasului Harsova de Constanta ? Cel care impreuna cu fostul primar liberal ,d-l IONEL CHIRITA au lasat o "gaura" de 300 de miliarde de lei vechi in bugetul primariei orasului Harsova de Constanta ? In prezent este invinuit si d-l TUDOR NADRAG de complicitate la faptele comise de d-l IONEL CHIRITA, deoarece actualul primar se eschiveaza de a-l da in judecata pe fostul primar ,pentru recuperarea sumei lipsa si dobanzile aferente acesteia. E de inteles de ce CJC nu mai are curaj sa aloce sume mari de bani ,deoarece acestia "dispar fara urma", iar CJC-ul este tras la raspundere.