Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:49 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotelul lui Mazăre şi Constantinescu organizează, mai nou, „cantonamente festive"! CS Tomis, falimentată pentru că nu mai servea intereselor PSD

ro

09 Aug, 2011 00:32 7466 Marime text
deschidere.jpgPentru că nu le mai servea intereselor politice şi drenării banilor publici către firmele de casă ale PSD, Consiliul Judeţean a reuşit să pună pe butuci, prin neimplicare, Clubul Sportiv de handbal feminin Tomis. Într-o regie umilitoare în special pentru actorii principali s-a venit cu soluţia salvatoare a fuziunii Tomisului cu secţia de handbal a Universităţii Maritime Constanţa, în Clubul Sportiv Universitar Neptun Constanţa. Preşedintele Consiliului de Administraţie al noului club care, deocamdată, nu a terminat procesul de înregistrare la Judecătoria Constanţa este rectorul Universităţii Maritime Constanţa, Cornel Panait, iar din spusele jucătoarelor, Paul Alexe, ziarist de casă al PSD, va fi noul director tehnic al echipei. În cazul rectorului Panait, nădăjduiesc că domnia sa se va trezi la timp, pentru că ceva arată că în această alegere, domnii de la CJC nu au avut nevoie decât de o persoană credibilă şi atât.

Zgabercea, principalul pion în falimentul CS Tomis

faliment_handbal_CS_Tomis.jpgSituaţia financiară gravă a fostului Tomis nu va putea fi rezolvată de conducerea noului club „Neptun Tomis", tot din motive financiare. Cornel Panait spune că „nu vom putea rezolva nimic fără bani de la Consiliul Judeţean pentru că noi, ca instituţie publică, nu putem cheltui mai mult decât prevede legea". Primele cinci miliarde de lei au fost aprobate deja, ca un făcut, dacă stăm să ne gândit că, de la începutul acestui an, CS Tomis în formula iniţială nu primise niciun leu, deşi încheiase turul de campionat pe locul al treilea. Dintr-o dată, onor Consiliul Judeţean într-o criză de bunăvoinţă a scos bani de la puşculiţă şi a sărit în ajutor. Cam stranie coincidenţa! De numele stimabilului Zgabercea se leagă o serie de proiecte care au rămas doar la stadiul de rânduri pe o coală de hârtie, efectul zbaterii acestuia fiind ceea ce deja ştim cu toţii, falimentul CS Tomis. Probabil că stimabilul nu va recunoaşte însă îl întrebăm doar atât: 1. În calitate de preşedinte al Fundaţiei pentru Promovarea Sportului Constănţean, ce demersuri a întreprins pentru evitarea falimentului echipei de handbal feminin? 2. Care au fost acţiunile de promovare şi sprijinire a sportului constănţean organizate de fundaţia lui Zgabercea în contravaloarea sumei de 76 de miliarde de lei primiţi de la Consiliul Judeţean între 2008-2011? Aşa, de curiozitate! 3. Cum rămâne cu angajamentul luat în faţa consilierilor la primirea unei sume de bani pentru salvarea CS Tomis? ..... Întrebările pot fi valabile în aceeaşi măsură şi pentru şeful Direcţiei de Sport, Elena Frâncu, până mai deunăzi membră a fundaţiei cu pricina.

Cum se scurg banii constănţenilor în sportul PSD-ist

Pasiunea pentru sport a liderilor PSD constănţeni a trecut demult de limitele bunului simţ. Este lăudabilă sprijinirea cluburilor, însă rămâne de neînţeles diferenţele care se fac în susţinerea echipelor. S-a spus că CS Tomis era un club privat şi trebuia să se descurce. Bun. Se uită însă că, în ciuda pompării a multor zeci de miliarde de la buget, echipele de volei sau rugby au rămas într-un anonimat sinistru. Oare de ce? Probabil pentru că acelaşi domn Zgabercea care controlează echipa de volei sau directorul clubului de rugby, Aurelian Arghir, au ştiu să întoarcă la partidul mamă prin metode specifice o parte consistentă din ce au primit din mărinimia Consiliului Judeţean şi al său conducător iubit. În cazul echipei de volei, CJC a contribuit cu 35 de miliarde de lei, iar la rugby, cu 67 de miliarde de lei. Performanţă zero, mediatizare pe posturilor „prietene" din plin, bani cu lopată. Practic, cele două echipe mai sus menţionate sunt ca performanţă sub falimentata CS Tomis însă sug bine mersi de la „ţâţa" tatălui! Una peste alta, în timp ce HCM-ul, club privat dar atât de drag lui Nicuşor Constantinescu, Rugby-ul condus de Aurelian Arghir, Fundaţia Sportin a DJTS, Fundaţia controlată de Zgabercea ce se intitulează ironic pentru promovarea sportului constănţean au fost cadorisite cu peste 300 de miliarde de lei, CS Tomis a fost nevoită să se mulţumească în ultimii trei ani cu 6,5 miliarde, şi acelea primite până la sfârşitul anului trecut.

„Nu mi-am rupt picioarele pentru Constantinescu sau Zgabercea"!

Auditul solicitat de noua conducere a scos la iveală o situaţie financiară a clubului Tomis mult mai gravă decât s-a crezut la început, astfel că puţinele jucătoare care au rămas şi au acceptat să facă parte din noua echipă sunt disperate. Alexandra Ivănescu , una dintre cele mai experimentate jucătoare, a ajuns la limita răbdării: „Am de primit restanţe şi datorii de mii de euro. Eu practic de 10 luni joc gratis şi, în ciuda problemelor pe care le-am avut, atât de sănătate cât şi de familie, m-am prezentat la echipă. Acum suntem plimbate de la Zgabercea la doamna Gabi, de la Puşcaş la Alexe, practic se pasează pisica. Noi am rămas la acest club cu condiţia să ne fie plătite datoriile şi ne temem că noii veniţi nu vor prelua clubul cu tot cu datorii". Jucătoarea nu ştie ce se va întâmpla cu echipa, în condiţiile în care valoarea lotului este foarte scăzută, iar jucătoarele aduse din ţară sunt foarte puţin experimentate.

„Am apelat mereu la bunul simţ şi nu i-am dat în judecată cum au făcut alte fete, dar eu nu vreau să-mi rup picioarele pentru Constantinescu sau Zgabercea. Pe mine nici nu mă interesează cum se numesc, eu vreau să-mi recuperez banii şi să pot juca. Nu-mi mai permit să vin şi să joc pe banii părinţilor", a adăugat jucătoarea.

O altă judecătoare veterană, Oana Cârstea, este optimistă că echipa se va salva de la retrogradare şi aşteaptă să vadă cum vor arăta noile contracte care trebuie înregistrate la Federaţie până la începutul lunii septembrie, când debutează campionatul.

„Neexperimentatele" sunt cazate şi hrănite la hotel Flora, pe banii constănţenilor

În timp ce jucătoarele care duc greul echipei sunt neplătite de mai bine de 10 luni, iar în unele cazuri au de primit bani din urmă cu doi ani, fătucile aduse la noua echipă locuiesc la hotelul Flora, administrat de firma Xenoti SRL, ai cărei acţionari sunt primarul Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJ. Poate îşi fac timp cei doi domni să explice cum banii constănţenilor ajung ca prin minune în firmele lor via acţiunea "salvarea sportului constănţean". Explicaţia oficială a fost că fetele s-au aflat în cantonament. Bun şi? Flora este singurul hotel unde sportivii pot fi cazaţi în timpul cantonamentelor? Ce glumă bună!

Faliment urmat de prăduirea patrimoniului

Falimentul deliberat al clubului de handbal feminin CS Tomis de către CJJ şi activitatea dubioasă a Fundaţiei pentru Promovarea Sportului Constănţean au fost urmate la scurt timp de solicitarea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret de transmitere a bazei sportive „Hidrotehnica" în administrarea Consiliului Judeţean. Probabil tot o coincidenţă, însă, în final, cine va plăti? Nu s-a spus nimic despre palmaresul CS Tomis, dacă se va pierde şi dacă nu, cine şi-l va însuşi? Cât priveşte preluarea bazei „Hidrotehnica" de către Consiliul Judeţean Constanţa ne putem gândi că acesta este doar un intermediar către destinatarul final.

Vom reveni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ginel 23 Aug, 2011 06:27 sper ca justitia sa o premieze pe francu cu ceea ce merita. mult rau a facut sportului constantean. un adevarat cancer
  • satana 09 Aug, 2011 20:11 magazinele de la casino mamai sint ale bunicii mele?ale lor-gica slabu e sageata
  • slabu 09 Aug, 2011 19:12 Vai tu ce isi mai pune cenusa in cap. A durat cam mult pana le-a dat baza sportiva pe tava.Semna cu Nicusor proiecte de sute de milioane si le dadea sportivilor un pachet de biscuiti de la Dobrogea. Mai bine arata ceva despre circulatia fondurilor in natura.(CJC-DSJ-Fundatie)
  • ELENA FRINCU 09 Aug, 2011 10:42 Ma bucur ca va preocupa problemele handbalului fete mai ales ca apelul de reconstructie al acestei echipe a fost facut de multe ori atat de fostul presedinte Gica Slabu cat si de multi iubitori ai sportului. Din pacate singura solutie salvatoare a venit din partea CJC(sau din fericire)unde toti consilierii indiferent de culoarea politica au votat pentru sau s-au abtinut(asa cum spunea unul dintre cei care s-au abtinut, ca a facut-o pentru ca nu stia despre ce este vorba si ce e mai bine pt handbalul fete). Vreau doar sa stiti ca in toata activitatea mea nu s-au petrecetu matrapazlacuri financiare din banii publici, organele de control po spune oricand acest lucru si as vrea sa stiti ca Fundatia Sportin este suspendata iar eu m-am retras din ea din demnitate. Regret ca acolo unde se gasesc solutii se intorc rele impotriva celor care doresc binele handbalului feminin constantean. Asa s-a intamplat si cu fotbalul dupa 11 ani in care dl Bosanceanu a investit si nici acum dupa 3 ani nu se mai intampla nimic. Este optiunea celor care cred in societatea civila a sportului si a sportului de performanta iar mie nu-mi ramane decat sa le multumesc celor care au ganduri bune si au bagat mana in buzunar de multe ori pt promovarea valorilor sportului. Am doar un gust amar si le cer scuze celor care investesc cu buna credinta in oameni, in sport, in social. Cu respect, ELENA FRINCU
  • handbalist 09 Aug, 2011 08:45 Pe Elena Francu cand o intreaba cineva de sanatate? Ea este artizanul principal al acestei actiuni impreuna cu gasca din institutie. Cu ajutorul ei pun mana cei citati pe patrimoniu.