Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:29 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Enescu mustra edilii pentru conditiile mizere din scoli

ro

19 Jan, 2007 00:00 1148 Marime text

"Nu putem sa lasam copiii fara apa si latrine! Este lipsa de respect fata de familii si implicit, copii", le-a spus, ieri, directorul Autoritatii de Sanatate Publica, Marius Enescu, primarilor.

Prezentarea situatiei igienco-sanitare din scolile constantene nu a prea convenit sefilor administratiilor publice. Marius Enescu a atras atentia primarilor ca intre scolile din mediul urban si cele din rural exista mari diferente. Potrivit statisticii prezentate de Enescu, din cele 551 de scoli doar 291 au autorizatii de functionare, iar 159 din acestea au avize provizorii. Nici gradinitele nu stau mai bine, 165 din cele 265 de unitati prescolare fiind lipsite de autorizatii de functionare. Problema este ca 100 de gradinite nu au solicitat nici macar autorizarea. Din cele 51 de licee constantene, 43 sunt autorizate, iar cinci nu au solicitat aviz, iar din cele 30 de unitati de invatamant particular doar jumatate au acte in regula. "Procentul unitatilor autorizate este mic la sate. Consider ca directorii scolilor nu solicita avizul intrucat conditiile oferite elevilor sunt dezastroase", a specificat directorul Autoritatii de Sanatate Publica. In opinia sa, iesirea din cercul vicios este posibila doar daca primarii se implica in crearea conditiilor, caci scolile si gradinitele neautorizate nu au nici macar closete sau latrine. "Vom avea molime pana in mileniul IV in acest ritm. Costurile lucrarilor nu depasesc posibilitatile bugetelor locale", a spus Enescu, sugerand ca lipsa de implicare a autoritatilor creeaza precedente periculoase.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • georgiana 09 Jun, 2010 12:02 buna ziua!as dori si eu daca se poate,sa-mi trimiteti prin mail nr de tel al dr-ului Marius Enescu ,dr ortopedie-traumatologie sau alta posibilitate de contact.Va multumesc!