Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:03 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul a aprobat participarea României la Programul OCDE privind evaluarea competenţelor adulţilor

ro

09 May, 2024 16:07 414 Marime text
foto: Facebook/ Ligia Deca Guvernul a fost aprobat în şedinţa de joi un memorandum privind participarea României la Programul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) de evaluare internaţională a competenţelor adulţilor (PIAAC) 2024 - 2029, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Iată anunțul Ligiei Deca: 

Avem nevoie de studii care să ne ajute să înțelegem ce știu, ce pot face și cât de pregătiți sunt adulții pentru piața muncii. În România există foarte puține informații privind modul în care diferitele parcursuri educaționale răspund nevoilor pieței muncii, persoanele care au nevoie de sprijin pentru calificare/recalificare și/sau care sunt amenințate de automatizarea locurilor de muncă curente.

PIAAC este un program inițiat de OCDE pentru evaluarea competențelor de literație și numerație ale adulților, precum și de rezolvarea problemelor. PIAAC reprezintă o sursă importantă de date și pentru analiza relației dintre aceste competențe și caracteristicile sociale și economice ale celor peste 40 de țări participante.

Studiul PIAAC va fi derulat în România de Ministerul Educației și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, cu sprijinul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, al Institutului Național de Statistică, al Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării și al Institutului Național de Cercetare în Domeniul Muncii si Protecției Sociale.


Citește și:

Elevii, din nou la cursuri după vacanța de Paști. Când va începe vacanța de vară?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii