Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:30 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceul Teoretic „Decebal“ Constanța Întâlnirea de 50 de ani a primei promoții. Absolvenții din 1974, emoționați (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

23 May, 2024 15:53 1368 Marime text
Liceul Teoretic „Decebal“ din Constanța găzduiește, astăzi, 23 mai 2024, un eveniment emoționant: membri ai primei promoții a instituției de învățământ (fostul Liceu nr. 5), generația 1974, se întâlnesc cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la absolvire!  

Liceul Teoretic „Decebal“ din Constanța a fost înființat în anul școlar 1970 - 1971, sub denumirea de Liceul nr. 5 Constanța. 
 
După cum se arată pe site-ul oficial al liceului, în anul 1977, printr-o hotărâre a Inspectoratului Școlar Județean Constanța, a fost transformat în liceu industrial, pus sub egida Ministerului Minelor, Petrolului și Geologiei.

În anul 1990, ținând cont de preferințele absolvenților de școală generală, dar și de capacitatea colectivului de cadre didactice, liceul a fost transformat în Liceu Teoretic, sub denumirea de Liceul Teoretic „Decebal“ din Constanța.

Printre absolvenții din 1974 (prima promoție a liceului, formată din patru clase, două de profil uman, două de real) se numără și mai mulți cunoscuți reprezentanți ai sportului: Clemența Garabet (gimnastică artistică), Constantin Pânzaru (handbal), Laura Ostrovschi (handbal), Dionisie Grămoșteanu (fotbal), Zoe Drăghia (atletism) sau Angela Marin (volei). Totodată, și alți absolvenți au devenit celebri apoi, în diferite domenii. Unii sunt stabiliți și în străinătate. 

„La 50 de ani de la absolvire, prima promoție a Liceului nr. 5 (Decebal) din Constanța - 1974 - încercăm să ne regăsim și să organizăm un eveniment prin care să cinstim dascălii și învățământul constănțean. Dorim ca, atunci când se va striga catalogul, să răspundă «Prezent» cât mai mulți, iar pentru cei plecați dintre noi să ținem un moment de reculegere! Mai avem lângă noi și câțiva profesori, pe care vrem să-i strângem în brațe, așa cum nu am avut curajul să o facem cândva! Vă așteptăm cu drag în data de 23 mai 2024, ora 15.00, în curtea liceului“, este mesajul Clemenței Garabet.


UPDATE 1 

Întâlnirea de 50 de ani a inceput. Participă 40 de persoane, foști elevi și două foste profesoare (Antoniu și Ionescu).

UPDATE 2 

Foștii elevi au trecut în bănci.

UPDATE 3 

S-a ținut un moment de reculegere în memoria celor care nu mai sunt printre cei vii. Întâlnirea este condusă de Oana Dumitrașcu, șefa de promoție din 1974. 

UPDATE 4

În continuare, s-a strigat catalogul și, cum se obișnuiește, fiecare a spus câte ceva despre el.

UPDATE 5 

La eveniment participă și directoarea actuală a liceului, Liliana Svinarciuc.

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și:

Constanța
Emoționant! Prima promoție a Liceului nr. 5 (Decebal), întâlnirea de 50 de ani de la absolvire. Cunoscuți oameni de sport în acea generație (GALERIE FOTO)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii