Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:27 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceul tehnologic „Emil Racoviță” din Techirghiol, județul Constanța, beneficiar a peste 2.000.000 lei din fonduri europene (FOTO)

ro

25 May, 2024 14:38 546 Marime text
Sursa foto: ISJ Constanța 
  • UAT Techirghiol este beneficiarului proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”, finanțat prin PNRR, Componenta C15: Educație, cu o valoare de 1,2 milioane lei, potrivit Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Constanța.
 
Prin acest proiect a fost utilat laboratorul de gastronomie cu aparatură modernă, profesională la cele mai înalte standarde, ceea ce permite elevilor din învățământul profesional o pregătire de calitate în specialitatea de bucătar; de asemenea, a fost dotată sala de sport a liceului, cu echipamente pentru toate disciplinele sportive, potrivit ISJ Constanța.
 
În acest context, absolvenții de învățământ tehnologic ori profesional au beneficiat de un start extraordinar în carieră.
 
Așa cum este exemplul lui Mihai Dragomir, unul dintre foștii elevi ai liceului din Techirghiol (calificarea Tehnician în gastronomie) a beneficiat de stagiile de pregătire la agenții economici care i–au oferit posibilitatea să învețe, să aplice, să exerseze.
 

„Prin confirmarea din partea unui prestigios juriu, fiind câștigătorul sezonului la emisiunea „Chefi la cuțite”, a devenit un exemplu pentru elevii liceului, un exemplu de urmat”, precizează ISJ Constanța.
 

 
Instituția este preocupată și de bunăstarea elevilor de gimnaziu. Astfel, liceul este în al doilea an de proiect PNRAS (Planul Național de Reducere a Abandonului Școlar) cu o valoare de 870.000 lei. Au fost achiziționate table inteligente, softuri educaționale, imprimante, laptopuri, platformă educațională, mobilier pentru insule de lectură, cărți și jocuri educative, conform sursei citate
.

„Drumul ales cu responsabilitate asigură calea spre succes oricărui elev la finalul clasei a VIII-a! Este unul din liceele care se laudă cu elevi talentați, care au urmat un profil tehnologic și profesional, au muncit, au făcut față provocărilor, dar care au reușit să dobândească calificări relevante pentru piața muncii. La aceste reușite o contribuție importantă o au și investițiile prin PNRR, care oferă oportunități pentru dezvoltarea sistemului de educație din România, și, implicit, pentru județul Constanța, prin investiții în infrastructură, în realizarea de clase inteligente, organizarea de ateliere de consiliere pentru elevi și părinți. Toate acestea duc la îmbunătățirea accesului la educație, dezvoltarea inovării și cercetării în educație și sprijinirea învățământului constănțean! Felicitări tuturor celor pentru care educația este o prioritate și înțeleg că a investi, azi, în copiii noștri înseamnă un viitor asigurat, mâine, pentru generațiile următoare.”, a declarat Inspector Școlar General, prof. Sorin MIHAI.

 
 
 
 
Citește și
 
 70 de elevi din Constanța s-au întrecut pentru trofeul „Prietenii Pompierilor” (FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii