Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:13 31 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tinerii îi reproşează primarului că nu pune lacătul pe magazinele de vise PDL a strâns peste zece mii de semnături pentru demiterea lui Mazăre

ro

05 Oct, 2011 03:12 1552 Marime text

cjc_semnaturi_strangere.jpgCei mai mulţi constănţeni dintre cei care au semnat pentru demiterea primarului locuiesc în cartierele Tomis şi Faleză 

Disponibilizaţii pe OUG 63 îşi doresc ca Mazăre să nu mai rămână încă patru ani la Primărie

Foarte mulţi dintre constănţenii care au semnat pentru demiterea primarului Radu Mazăre în cadrul acţiunii demarate de PDL Constanţa sunt tineri, susţin preşedinţii de OSV-uri care bat municipiul în lung şi în lat pentru strângerea de semnături. „Am fost şi eu surprinsă de numărul mare de tineri care au semnat, nemulţumiţi fiind de faptul că Mazăre nu a luat atitudine şi nu a închis magazinele de vise, aşa cum s-a întâmplat în alte localităţi din jurul municipiului Constanţa", susţine Adriana Mărdărescu, preşedinte OSV nr. 75. În timpul scurs de la ultima discuţie cu preşedinţii de OSV-uri, numărul celor care au semnat pentru demiterea primarului a crescut. Mărdărescu a raportat la începutul săptămânii 120 de semnături, în timp ce alţi preşedinţi de OSV-uri au consemnat şi 300 semnături sau chiar mai multe.

Potrivit afirmaţiile liderilor de organizaţii de secţii de votare, municipiul continuă să fie împărţit în două falii: a celor care rămân în continuare alături de primar şi al nemulţumiţilor care îşi doresc schimbarea.

La nivelul cartierelor, locuitorii din Tomis-urile schilodite de verdeaţă, dar şi cei din Faleză sunt numeric mai mulţi ca semnatari pe listele pentru demitere decât constănţenii care domiciliază în cartierele mărginaşe ale urbei.

Reamintim că s-a scurs o lună de zile de când PDL Constanţa a demarat procedurile de strângere de semnături pentru organizarea unui referendum care să ducă la demiterea primarului municipiului Constanţa, Radu Mazăre.

Şeful filialei PDL, Gigi Chiru, a precizat că speră să strângă 70.000 de semnături şi susţine că această campanie va dura „atât cât va fi nevoie". În cazul în care numărul de semnături necesare este atins, în Constanţa ar putea fi organizat un referendum pentru demiterea primarului Radu Mazăre, iar aceasta este o altă speranţă a echipei lui Gigi Chiru. Deşi liderul democrat-liberal şi-ar fi dorit ca acţiunea să fie una a societăţii civile din Constanţa şi eventual să se deruleze prin intermediul fundaţiei care-i poartă numele, greul în cadrul acestui proiect îl va duce tot partidul. În acest sens, preşedintele Chiru le-a înmânat preşedinţilor organizaţiilor secţiilor de votare (OSV) din municipiul Constanţa formularele pentru strângerea de semnături în vederea demarării procedurilor de suspendare a primarului Constanţei. Şefii OSV-urilor au primit instrucţiuni clare, dar şi responsabilitatea obţinerii a cel puţin 200 de semnături atât de la membrii de partid, cât şi de la localnicii din cartierele lor.

O parte dintre disponibilizaţii din Primărie doresc plecarea lui Mazăre

150 de angajaţi ai Primăriei Constanţa din totalul de 1.000 ai instituţiei au plecat acasă odată cu intrarea în vigoare a OUG 63. Anunţul a fost făcut chiar de primarul Constanţei, Radu Mazăre, care a ţinut să sublinieze că s-a mers cu un procent de 20% de reducere a personalului din serviciile Primăriei. Unii dintre disponibilizaţi lucrau la cele 12 cluburi de pensionari din municipiu. „Sunt şi foşti angajaţi ai Primăriei care au fost disponibilizaţi şi care au semnat pentru demiterea lui Mazăre. Oamenii sunt de părere că OUG 63 a fost doar un bun prilej ca Primăria să se descotorosească de ei şi că se puteau face eforturi bugetare ca să nu fie pur şi simplu aruncaţi în stradă", mai susţine Adriana Mărdărescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii