Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:41 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manifestație în semn de solidaritate cu poporul palestinian în București! Jandarmii asigură măsurile de ordine

ro

12 Jan, 2024 14:10 871 Marime text
O manifestație în semn de solidaritate cu poporul palestinian va avea loc sâmbătă în București. Cu această ocazie, Jandarmeria Capitalei alături de celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, va lua măsuri pentru asigurarea ordinii publice şi a protecţiei participanţilor. 

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Capitalei, manifestaţia a fost declarată şi avizată în cadrul Comisiei de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunărilor Publice din Primăria Municipiului Bucureşti, astfel:

- între orele 14,00 - 14,30, adunarea participanţilor în Piaţa Universităţii - esplanada Teatrului Național București;

- între orele 14,30 - 15,15, adunare publică în Piaţa Universităţii - esplanada Teatrului Național București;

- între orele 15,15 - 16,15, deplasare pe trotuar, pe traseul: esplanada TNB - bd. Nicolae Bălcescu - bd. Gheorghe Magheru - Piaţa Romană - bd. Lascăr Catargiu - traversare pe la trecerea de pietoni de la intersecţia cu str. Sevastopol - deplasare pe trotuarul de pe partea stângă până la intersecţia cu Calea Victoriei - traversare Calea Victoriei, traversare spre Muzeul Grigore Antipa - Piaţa Victoriei - alveola media (punct final);

- între orele 16,15 - 16,45, adunare publică în Piaţa Victoriei - alveola media;

- între orele 16,45 - 17,00, defluirea totală a participanţilor.

„Jandarmeria Capitalei recomandă persoanelor care vor participa la această manifestaţie, dar şi celorlalţi cetăţeni să manifeste înţelegere faţă de măsurile luate, să adopte un comportament civilizat, să respecte indicaţiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe cea mai apropiată patrulă dacă observă persoane care au un comportament antisocial.

De asemenea, din raţiuni de siguranţă publică, Jandarmeria le solicită participanţilor să nu vină cu bagaje sau genţi voluminoase.


În conformitate cu prevederile legale, participanţii la adunările publice trebuie să respecte recomandările făcute de organizator, împuterniciţii acestuia sau organele de ordine, să se abţină de la acţiuni de natură a împiedica desfăşurarea normală a adunărilor publice şi să nu incite la asemenea acţiuni prin viu grai sau alte mijloace audiovizuale“ mai menționează DGJMB.


Nu în ultimul rând, Jandarmeria Capitalei mai aminteşte că, în conformitate cu prevederile Legii 157/2018 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, promovarea, în public, în orice mod, a ideilor, concepţiilor sau doctrinelor antisemite constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi.

Citește și: 

CisiordaniaO fetiţă palestiniană în vârstă de 3 ani, ucisă în timpul unui atac
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii