Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:09 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Europarlamentarul Nicu Ştefănuţă a anunţat că va candida pentru un nou mandat în Parlamentul European

ro

26 Jan, 2024 19:43 925 Marime text




 
  • Europarlamentarul Nicu Ştefănuţă a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că va candida ca independent pentru un nou mandat în Parlamentul European (PE), urmând să strângă semnături pentru candidatură, potrivit Agerpres

"Vreau să îmi anunţ candidatura la Parlamentul European ca independent, dar nu singur. Independent, dar nu singur înseamnă că am încercat şi continui să construiesc o mişcare verde progresistă, cu politici moderne europene, aşa cum sunt eu. Am alături de mine două mici partide, se numesc ACUM şi SENS, care sunt în această coaliţie. Am organizaţii din societatea civilă, organizaţii studenţeşti, lucrez cu tineri, deci nu sunt singur şi sunt bucuros că am şi familia verde europeană, care susţine acest proiect de dezvoltare în România. Credem cu toţii că România are nevoie de un partid şi de o mişcare cu adevărat, dar cu adevărat, nu doar în nume, nu doar o faţetă", a explicat Nicu Ştefănuţă, într-o conferinţă de presă.


Nicu Ştefănuţă a precizat că trebuie să strângă 100.000 de semnături ca să îşi poată depune candidatura ca indepedent şi ar avea nevoie de 300.000 de voturi ca să obţină un nou mandat de europarlamentar.

"Alegerile europarlamentare sunt singurele care au avut succes în privinţa candidaţilor independenţi", a afirmat el, indicând pe Tokes Laszlo, Elena Băsescu şi Mircea Diaconu. De asemenea, Ştefănuţă a susţinut că, potrivit unui sondaj făcut în 2023, circa 30% dintre români sunt dispuşi să voteze un candidat independent la europarlamentare, situaţie care se explică prin "dezamăgirea faţă de partide în general".


La conferinţa de presă a eurodeputatului Nicu Ştefănuţă au fost prezenţi şi europarlamentarii Thomas Waitz (Austria), copreşedinte al Verzilor Europeni, şi Alexandra Geese (Germania), vicepreşedinte al Grupului Verzilor.

În decembrie 2023, eurodeputatul Nicu Ştefănuţă a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al Grupului Verzilor / Alianţa Liberă Europeană (ALE) din Parlamentul European. Nicu Ştefănuţă este primul europarlamentar român membru al Grupului Verzilor din Parlamentul European şi primul europarlamentar din Europa de Est ales în această funcţie, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

În septembrie 2023, Nicu Ştefănuţă a pus bazele Coaliţiei Verde Progresiste, alături de partidele Volt, ACUM şi SENS, la Bucureşti.

Ales pe lista USR, Nicu Ştefănuţă este la primul mandat de europarlamentar. Acesta a demisionat din USR în ianuarie 2023 şi în prezent este independent.

Citește și
Ce a afirmat Alina Gorghiu în legătură cu legea ce prevede ca 33% dintre locurile eligibile pentru alegerile parlamentare să revină femeilor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii