Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:19 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Site-uri reactualizate numai în campanii electorale Paginile de Internet ale politicienilor, cvasi-abandonate

ro

08 Nov, 2012 02:28 1678 Marime text
site_candidati.jpgSunt departe de lumea civilizată, chiar dacă România e una dintre primele ţări europene în care au ajuns Internetul şi smartphon-urile de ultimă generaţie. Din păcate, campania electorală în new media este în România o tânără Cenuşăreasă.

Ca un exemplu, campania electorală şi alegerile prezidenţiale din SUA au putut fi urmărite de pe numeroase site-uri, conturi Twitter, bloguri şi aplicaţii pentru smartphon-uri, ale candidaţilor şi partidelor aflate în competiţia electorală. PollTracker a fost destinat celor foarte interesaţi de sondaje, care nu au vrut să rateze vreun studiu de opinie. Campania din 2012 s-a desfăşurat pe toate tipurile de suport, inclusiv muzică, imagini. La noi, candidaţii la parlamentare nici măcar nu au fost în stare să-şi reactualizeze site-urile oficiale.

sait_candidati_-_banias.jpg

Nu eşti pe Internet, nu exişti!

www.manuelamitrea.ro este site-ul oficial al candidatului USL cu acelaşi nume. Aflată la o a doua candidatură în Constanţa, Mitrea nu pare deloc interesată de modul în care este prezentată activitatea sa în mediul online. Personal i-am atras atenţie cu ceva vreme în urmă că este departe de a fi un parlamentar model în privinţa comunicării cu internauţii, şi-a asumat situaţia de fapt şi şi-a luat angajamentul să solicite echipei sale reactualizarea paginei personale. Cu o zi înainte de campania electorală, constănţenii care din întâmplare i-ar vizita site-ul, nici măcar nu sunt la curent cu faptul că doamna în cauză va candida pentru un nou mandat. De programe sau vizite în colegiu nici nu se pune problema. E deja prea mult.. Tot la capitolul nereactualizare intră şi paginile de prezentare ale lui Remus Cernea (USL),

Site-ul lui Mazăre este în construcţie

sait_candidati_-_mazare.jpg

Pagina de prezentare a candidatului, Alexandru Mazăre este deocamdată în construcţie, ceea ce s-ar traduce prin verbul „e pe vine". Tot e bine că cineva s-a gândit să-i conceapă o pagină în online. Pe deputatul Eduard Martin nu-l regăsim decât în articolele care vorbesc despre activitatea sa parlamentară sau despre pasiunile sale extraprofesionale. Pagina web, n-a intrat deocamdată în vederea deputatului Martin dar nici colegilor săi, deputatul ARD, Zanfir Iorguş sau social-democrata, Cristina Dumitrache. Nici alţi candidaţi la parlamentare nu s-au sinchisit să se prezinte în mediul online. Este cazul Nicoletei Ploscaru (PPDD), Radu Babuş (USL), Victor Manea (USL), Mihai Lupu (USL), Gheorghe Dragomir(USL), Mădălin Voicu(USL), Tănase Barde (ARD), Gheorghe Andrei (ARD) sau a senatorului Puiu Haşotti (USL). În schimb are cont de Facebook, acolo unde presupunem comunică şi cu electoratul. Nici candidatul ARD, Christian Gigi Chiru nu deţine o pagină în online ci doar pe aceeaşi reţea de socializare. În schimb Gigi-Chiru.ro a rămas în mediul online de la alegerile locale.

Chirilă, mai aproape de realitate

Senatorul Mircea Banias PC şi deputatul PDL, Constantin Chirilă sunt printre puţinii candidaţi prezenţi în mediul online cu reactualizări ale paginilor personale. Banias a postat ultima oară undeva luna trecută în timp ce Chirilă vorbeşte într-o postare din 6 noiembrie despre satul românesc. Deputatul primeşte o bulină neagră totuşi pentru că nu s-a grăbit să-şi cumpere un domeniu pe numele său din buletin, celor care nu-l cunosc de Titi fiindu-le destul de greu să-l citească la www.titichirila.ro.

Culeţu, un blogger încremenit în anul de graţie 2009

sait_candidati_-_Culetu.jpg

Blogul lui Dănuţ Culeţu datează din perioada în care acesta a deţinut funcţia de prefect al judeţului. Probabil că în aceea perioadă i-l scria vreun consilier personal. Cu siguranţă, candidatul la parlamentare Culeţu a uitat cu siguranţă că la un moment dat era blogger... cei drept liberal.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii