Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:45 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta, trivial după respingerea moţiunii de cenzură pe tema comasării alegerilor

ro

23 Dec, 2011 00:00 875 Marime text

Moţiunea de cenzură „După 22 de ani, democraţia în pericol", iniţiată de Opoziţie ca urmare a asumării răspunderii Guvernului asupra legii privind comasarea alegerilor în anul 2012, a fost respinsă în plenul Parlamentului.

Şi-au exprimat votul 213 parlamentari, din care 209 au votat „pentru", iar patru au votat „împotrivă". Pentru adoptarea moţiunii de cenzură erau necesare 234 de voturi favorabile, iar opoziţia avea doar 215 parlamentari. Senatorul Mircea Geoană şi deputatul Daniel Oajdea anunţaseră că votează în favoarea moţiunii, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. Moţiunea de cenzură a fost respinsă cu 209 voturi „pentru" şi 4 „împotrivă". Victor Ponta a lansat o serie de jigniri fără precedent la adresa liderilor PDL după ce moţiunea a fost respinsă, afirmând că Emil Boc este „la fel de stupid, la fel de incapabil" ca Emil Bobu şi că Elena Udrea este „la fel de arogantă şi chiar lipsită de cultură ca Elena Ceauşescu".

De altfel, USL se aştepta ca moţiunea să nu treacă, dovadă şi declaraţiile liderului PNL, Crin Antonescu, care aflat miercuri la Constanţa a previzionat un eşec al opoziţiei în Parlament.

Uniunea Social Liberală a depus la Curtea Constituţională o contestaţie privind legea pentru comasarea alegerilor în anul 2012, după ce Parlamentul a respins o moţiune de cenzură a opoziţiei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii