Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:09 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delegaţie mare de la Constanţa, la lansarea Uniunii Social Progresiste

ro

22 Dec, 2011 00:00 1715 Marime text

cap_8.jpgLa Palatul Parlamentului a avut loc ieri lansarea Uniunii Social Progresiste (USP). La lansarea platformei de centru stânga au participat preşedinţii UNPR Gabriel Oprea, Marian Sârbu şi Cristian Diaconescu, secretarul general al UNPR, Neculai Onţanu, numeroase personalităţi, precum şi aproximativ 1.000 de invitaţi din toate mediile socio-profesionale.

Delegaţia de la Constanţa, condusă de preşedintele organizaţiei UNPR, George Lipoveanu, a fost formată din 20 de personalităţi din mai multe domenii de activitate, nu neapărat membri de partid.

USP, o mişcare cu viziune de centru stânga

Uniunea Social Progresistă îşi propune să reprezinte o mişcare menită să-i adune pe toţi cei care, dincolo de înregimentarea politică, doresc şi au o viziune de centru stânga pe care să o promoveze la nivelul societăţii. „Este un gest care se regăseşte în toate democraţiile europene consolidate", susţine Cristian Diaconescu.

La rândul său, preşedintele UNPR Constanţa, George Lipoveanu, spune că abordarea politică a tematicilor dezbătute în cadrul USP cu reprezentanţii din toate domeniile de activitate (mediul academic, asociaţii profesionale, pensionari, studenţi şi sindicate) vizează elaborarea unei carte a necesităţilor societăţii româneşti. „USP îşi propune să reprezinte o mişcare menită să-i adune pe toţi cei care vor să schimbe în bine societatea, dincolo de înregimentarea politică", spune Lipoveanu.
Referindu-se la Uniunea Social Progresistă, Cristian Diaconescu, cel care va conduce această structură, susţine că aceasta nu reprezintă decât o deschidere către societate. „Sunt oameni cu viziune şi idei de stânga, ce nu vor neapărat să se înregimenteze într-un partid politic. Dar vocea lor trebuie ascultată şi trebuie să fie auzită. Sunt oameni buni în societatea românească şi aceşti oameni trebuie valorificaţi dincolo de carnetul de partid. Este păcat că societatea civilă, în general, este considerată în România ca fiind de dreapta, o gândire care este împotriva sensului european, unde societatea civilă este de stânga din foarte multe puncte de vedere" a conchis Cristian Diaconescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii