Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:05 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Saptamana Nasterii Profetului la Geamia „Esmahan Sultan" din Mangalia

ro

17 Apr, 2010 03:14 4418 Marime text

vizita_1.jpgGeamia „Esmahan Sultan" din Mangalia a fost ieri gazda unei întâlniri a oficialităţilor musulmane constănţene cu reprezentanţi ai consulatului turc la Constanţa şi ai Ministerului Culturii şi Cultelor din Turcia. La întâlnirea care a cuprins şi slujba de la ora 13.00, la geamia din Mangalia au participat Consulul Republicii Turcia la Constanţa, Füsun Aramaz, ataşatul pe probleme de cult islamic al Turciei la Constanţa, Ismail Oksan, Murat Iusuf, Muftiu al Cultului Musulman din România, Nuredin Tair, şeful UDTTMR Mangalia.

vizita_2.jpgAlături de aceştia s-au aflat credincioşi musulmani din municipiu, dar şi peste 75 de elevi ai şcolilor numerele 2 şi 5, de religie islamică, ce au primit din partea UDTTMR, filiala locală, rechizite şi dulciuri. Întâlnirea de la Geamia din Mangalia face parte dintr-o suită de evenimente cultural-religioase, organizate în localităţi din Dobrogea, cu ocazia sărbătoririi Săptămânii Naşterii Profetului Mahomed.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Osman 26 Apr, 2010 17:22 comunita din Mangalia îi mulţumeste muftiului pentru ca s-a implicat în renovarea geamiei si îi uram succes în alegeri