Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă al AFCT Acțiunea Constanța pentru Dual

ro

15 Sep, 2022 00:00 641 Marime text
 
  • Absorbția forței de muncă din rândul elevilor școlilor tehnologice și profesionale poate fi o soluție avantajoasă economic atât pentru firme, cât și pentru administrațiile locale, cu condiția ca toate părțile implicate să construiască un proiect de succes.

Asociația Firmelor Constănțene vă propune ”Acțiunea Constanța pentru Dual”, conferință din cadrul campaniei susținute de OMV Petrom, va avea loc vineri, 23 septembrie, la sala de conferințe a hotelului IAKI**** din Mamaia, în prezența firmelor din județul Constanța care resimt criza forței calificate de muncă și caută stabilizarea resursei umane și a administrațiilor publice locale.

”Acțiunea Constanța pentru Dual” are ca obiectiv principal expunerea proiectelor de bune-practici în ce privește formarea viitorilor muncitori calificați din rândul elevilor școlilor profesionale, prin prezentarea instrumentelor și a relațiilor elev/ părinte - firmă pe care Asociația Firmelor Constănțene le propune.

Această acțiune are dublu-beneficiari. Pe de o parte, sunt vizate firmele constănțene care doresc să găsească muncitorii calificați de care au nevoie, să reducă gradul de mobilitate a resursei umane, să faciliteze retenția și integrarea noilor angajați fără costuri suplimentare, să reducă costurile cu selecția și recrutarea forței de muncă, să elimine timpul de adaptare a viitorului angajat la locul de muncă și să mărescă productivitatea în prima perioada de la angajare.

Pe partea cealaltă, primăriile interesate de dezvoltarea locală sunt așteptate la conferință pentru a înțelege cum pot ajuta firmele locale să aibă stabilitate în piață și să contribuie la creșterea bugetului local de investiții.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii