Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:09 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patriciu Piata imobiliara va scadea in continuare

ro

08 Jul, 2009 01:10 1094 Marime text
dinu-patriciu_1.jpgPiaţa imobiliară va continua să scadă în perioada următoare, până când preţul unui metru pătrat va ajunge la 700 euro, nivel ce se va corela cu puterea de cumpărare din ţară, a declarat, la Constanţa, omul de afaceri Dinu Patriciu. „Piaţa imobiliară va scădea în continuare. §i piaţa din Germania va scădea, dar cu un ritm de 5 - 7 la sută, până acum aceasta diminuându-se cu 15 la sută, nu ca la noi, unde a s-a redus cu 80 la sută. În România, piaţa va scădea până când preţul unui metru pătrat va atinge valoarea de 700 euro, preţ potrivit cu puterea de cumpărare", a spus acesta.
Cursul de schimb leu - euro va ajunge la un raport 4,7 - 4,8, până la finalul anului 2009, a declarat omul de afaceri Dinu Patriciu.
În opinia acestuia, moneda unică europeană va ajunge la 4,7 - 4,8 lei, la finele anului, iar următoarea perioadă economică va fi marcată de o creştere a inflaţiei. „Preţul petrolului va creşte, în perioada următoare", a adăugat Patriciu, care a participat marţi la evenimentele dedicate aniversării a 30 de ani de la punerea în funcţiune a primei instalaţii la rafinăria Petromidia.
În Germania, omul de afaceri deţine două fonduri de investiţii, prin care derulează afaceri cu proprietăţi imobiliare în valoare de 1,1 miliarde euro. Din afacerile cu cele două fonduri de investiţii din Germania, dacă chiria atrasă este de 100 milioane euro pe an, acest lucru permite investiţii de un miliard de euro în clădiri de birouri în România, clasa A, a exemplificat omul de afaceri.
În afară de piaţa imobiliară, un domeniu vizat de omul de afaceri pentru a dezvolta proiecte este media. „Intenţionez să mă implic în industria media şi IT, inclusiv în producţie TV, pe care o pot difuza pe diverse canale, inclusiv internet", a spus acesta.
De asemenea, Dinu Patriciu a afirmat că va schimba numele Rompetrol Holding, firma înregistrată în Elveţia, în DP Holding, pentru a evita confuzia între numele acestei companii şi The Rompetrol Group.
Dinu Patriciu a precizat că investiţiile în Bursa de Valori Bucureşti nu sunt atrăgătoare, în acestă perioadă şi că bursa românească se va consolida în momentul în care va deveni regională.

AGERPRES

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii