Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:13 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Normele pentru „Prima Casa", in Monitorul Oficial

ro

18 Jun, 2009 22:02 2283 Marime text
prima_casa.jpgÎn Monitorul Oficial nr 418, de astăzi, 18 iunie, a fost publicată hotărârea nr. Nr. 717 din 17 Iunie 2009, privind aprobarea normelor de implementare a programului „Prima casă" 

Din acest moment, băncile au la dispoziţie o săptămână pentru a decide dacă acceptă condiţiile de împrumut stabilite de Guvern, anunţă Evenimentul Zilei. Între obligaţiile participanţilor la program, prevăzute în document, se numără cea referitoare la neînstrăinarea locuinţei achiziţionate în primii 5 ani de la data dobândirii.

Instituţiile financiare care vor să participe la acest program trebuie să transmită Fondului Naţional de Garantare pentru IMM şi Ministerului Finanţelor, în termen de şapte zile calendaristice, date privind nivelul costurilor totale pe care le vor aplica finanţărilor, precum şi valoarea estimată a creditelor care urmează să fie garantate şi a promisiunilor de garantare care vor fi solicitate în 2009, în cadrul programului.
În cazul în care valoarea totală a finanţărilor solicitată de bănci depăşeşte plafonul stabilit de Guvern, de un miliard lei, atunci Fondul va efectua realocări de sume, cu acordul prealabil al Ministerului de Finanţe, stimulând băncile cu cea mai bună ofertă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii