Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:53 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviul online cu primarul comunei Agigea, Cristian Cârjaliu „Funcţia de primar nu este obligatorie, este un act de voinţă..."

ro

09 Dec, 2011 01:00 1457 Marime text
sinteza-interviuCristianCarjaliu.jpgCu un an înainte de terminarea mandatului de primar, Cristian Cârjaliu susţine că după trei ani, la tot ce s-a realizat în comunitate, se duce aproape de 51%, suficient cât să-i asigure câştigarea alegerilor anul viitor.

„Criza economică poate fi depăşită de orice primar"

Problema este următoarea, spune Cârjaliu: „Din momentul în care eşti în criză, nu mai faci investiţii şi-ţi reduci cheltuielile pentru a supravieţui. Nu măreşti taxele şi, dacă situaţia îţi permite, încerci să accesezi banii altora. Faci orice se poate plia pe politica localităţii.Cheltuirea cu chibzuinţă a banului public este esenţială, precum şi crearea de resurse economice prin realizarea de concesiuni şi exploatare a tuturor zonelor care pot aduce venituri".

„Scopul USL este câştigarea alegerilor"

Primarul comunei Agigea spune că ar fi de acord cu comasarea alegerilor, dar cu respectarea condiţiilor legale. „Una dintre condiţii: alegerile comasate să se desfăşoare în luna iunie, atunci când expiră mandatele primarilor". Chiar şi aşa, Cârjaliu este de părere că primarii PSD nu sunt dezavantajaţi de existenţa USL, pentru că este vorba de o echipă şi „în momentul în care pleci într-o echipă, pleci şi cu avantaje, şi cu dezavantaje. Scopul USL este câştigarea alegerilor". Întrebat fiind ce procent din actualii primari constănţeni îşi vor păstra funcţia după 2012, Cârjaliu este de părere că 100% dintre primarii USL vor rămâne pe funcţii conform noii legislaţii.

„Am 51% în sondaje"

În perspectiva alegerilor de anul viitor, şi primarul Cârjaliu şi-a comandat propriul sondaj de opinie. Potrivit primarului, intenţia de vot a locuitorilor din Agigea ar fi de 65% dacă duminica viitoare ar fi alegeri. Ion Ioniţă rămâne principalul contracandidat, după ce în 2008 a obţinut 21% din voturi. „ Am fost ales pe un program electoral, în momentul acela nu aveam nimic în concret realizat, iar după trei ani de mandat, la tot ce s-a realizat în această comunitate, mă duc aproape de 51%. Voi candida pentru că am proiecte începute. Am semnat deja declaraţii de candidatură. Eu aş recomanda tuturor primarilor să fie perseverenţi, să fie puşi la punct cu legislaţia şi să fie ancoraţi în realitatea de zi cu zi. Parlamentul nu este target-ul pe care mi l-am propus şi nu este soluţia aşteptată de comunitate de la mine."

Interviul integral îl puteţi citi aici: //www.ziuaconstanta.ro/rubrici/interviu-online/interviul-online-cu-primarul-comunei-agigea-cristian-carjaliu-tema-este-buget-de-oras-statut-de-comuna-85618.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii