Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:49 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ecologiştii ar putea susţine candidatul PDL la Primăria Constanţa PDL şi UNPR pregătesc o alianţă electorală cu Partidul Ecologist Român

ro

07 Sep, 2011 00:00 1889 Marime text

cap_4.jpgDeputaţii şi senatorii democrat-liberali s-au întrunit şi în acest început de sesiune parlamentară şi au primit câteva „poveţe" cu privire la liniile directoare ale următoarelor şase luni. Principalul demers politic al PDL este finalizarea în această toamnă a proiectului regionalizării, iar fiecare parlamentar s-a angajat să-l susţină chiar cu preţul mandatului său, mai ales că deja s-au făcut paşi importanţi în negocierile şi cu UDMR.

Potrivit surselor parlamentare prezente la şedinţa de la Palatul Parlamentului, cel mai probabil, pentru alegerile de anul viitor se va renunţa la Parlamentul unicameral, însă se va aplica reducerea numărului reprezentanţilor la 300, potrivit voinţei populare consfinţite şi prin referendum. Cel mai probabil, modificarea se va legifera prin asumarea răspunderii, deoarece modificarea Constituţiei reprezintă un risc mult prea mare chiar şi pentru PDL. Reducerea numărului de parlamentari va aduce cu sine redesenarea Colegiilor şi creşterea reprezentativităţii.

Odată cu înregistrarea la tribunal a Uniunii Social-Liberale, principalul partid de guvernământ pregăteşte pentru 2012, în contrapondere, o alianţă electorală la startul căreia se vor alinia alături de PDL, UNPR şi Partidul Ecologist Român.

Preşedintele PER Constanţa, Gheorghe Donţu, susţine că s-au purtat discuţii la nivel naţional pe această temă şi nici Constanţa nu ar fi străină de o asemenea colaborare menită să conducă la producerea unei schimbări politice pe plan local. „Confirm că am avut discuţii atât cu liderul local al PDL, Gigi Chiru, cât şi cu reprezentantul UNPR. Sunt şanse foarte mari să susţinem acelaşi candidat atât la Primăria Constanţa, cât şi la Consiliul Judeţean. Evident, când va veni momentul, probabil că vom avea şi noi, PER, măcar câte un reprezentat pe listele de consilieri locali şi judeţeni", a mai spus preşedintele PER Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gica Contra 07 Sep, 2011 12:05 Visul este frumos ,dar din pacate este nerealizabil atata vreme cat la conducerea PER v a fi POP DANUT si "gasca" !!!