Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:23 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dr. Capatana lauda centrele lui Nicusor

ro

15 Jul, 2009 02:44 1665 Marime text
Noul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Dan Căpăţână, a avut numai cuvinte de laudă pentru iniţiativa aleşilor judeţeni de a crea 13 centre de permanenţă în judeţul Constanţa. Cât despre înfiinţarea în municipiul Constanţa a unui asemenea centru, managerul spitalului a susţinut că, momentan, „nimic nu este sigur". 

Proiectul de hotărâre prin care în judeţul Constanţa se vor înfiinţa 13 centre de permanenţă medicală, în mai multe zone, a prins contur în urma discuţiilor de zilele trecute la comandamentul de urgenţă, la care au participat reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, ai Casei de Sănătate, precum şi din partea Consiliului Judeţean.

Managerul Dan Căpăţână a susţinut ieri, la cea de-a doua întâlnire cu mass-media locală, cât de important este proiectul pe care aleşii judeţeni l-au votat, în condiţiile în care Spitalul Judeţean este sufocat de cererile din teritoriu. „Prin înfiinţarea acestor centre, presiunea pe Urgenţa Spitalului Judeţean va scădea, iar asistenţa medicală va fi asigurată 24 din 24 de ore, scurtând şi timpul de reacţie la intervenţie", a evidenţiat managerul spitalului.

În ceea ce priveşte înfiinţarea unui asemenea centru în municipiu, dr. Căpăţână a declarat că a avut o întrevedere cu primarul Radu Mazăre pe această temă, care l-a asigurat de ajutorul său în acest sens, însă „nu este nimic sigur, cel puţin în perioada următoare": „Rămâne ca medicii să considere că este un lucru bun pentru oraş, însă partea proastă este că aceştia nu se prea înghesuie".

Serviciile centrelor de permanenţă vor fi asigurate de medicii de familie, în afara orelor de program, iar pentru munca pe care o vor depune, vor avea contract separat. „Nu există un instrument legal prin care CAS să poată să-i oblige pe medici să vină în centrele de permanenţă", a conchis managerul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii