Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:27 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine nu vrea ca regulamentul să fie aprobat? Măsurile de amplasare a bannerelor, blocate la primărie

ro

11 Jan, 2011 00:00 1461 Marime text
bannere_farcas_-_bannere.jpg"Prin faptul că nu există un astfel de regulament care să reglementeze amplasarea reclamelor în municipiu, costurile iluminatului public cresc cu 30 % prin vibraţiile pe care le produc în lămpi. Practic, din cauza acestor vibraţii, costurile iluminatului public ajung să fie cu două sau trei miliarde de lei mai mari decât în mod normal", a precizat şeful Biroului de Iluminat public din cadrul Primăriei Constanţa, Viorel Farcaş

Chiar dacă este al treilea din ţară ca mărime, oraşul Constanţa este ultimul pe lista administraţiilor locale care nu au stabilit şi aprobat un regulament privind amplasarea mijloacelor publicitare din oraş, aşa cum au celelalte oraşe.

Procesul privind întocmirea unui astfel de regulament a început în urmă cu aproape un an, când, în urma apariţiei în paginile cotidianului nostru a unui material care făcea referire la mijloacele luminoase şi publicitare care încurcă sistemele de semnalizare din oraş, respectiv semafoarele, reprezentanţi ai Biroului de Iluminat Public din cadrul Primăriei Constanţa s-au gândit că este necesară reglementarea chestiunilor legate de publicitatea stradală. La acel moment, l-am contactat pe Viorel Farcaş, şeful acestui birou, care a început încă de atunci împreună cu echipa sa elaborarea acestui regulament. De luni bune însă regulamentul, întocmit asemenea celor din marile oraşe, stă prăfuit pe birourile comisiilor de specialitate din cadrul primăriei, fără ca cineva să se preocupe de soluţionarea acestei probleme. Situaţia a fost mai mult decât tărăgănată întrucât cei are au elaborat regulamentul se aşteptau ca acesta să ajungă pe masa consilierilor locali încă din luna aprilie a anului trecut. Viorel Farcaş ne spunea la acel moment că regulament a fost elaborat în colaborare cu operatorii economici care se ocupă de amplasarea panourilor luminoase în municipiu.

Factura la iluminatul public stradal creşte cu două miliarde pe an din cauza bannerelor

Pentru că până acum nu s-a întâmplat nimic în municipiu, nici cu "semafoarele înşelătoare" (semnele luminoase care indică o farmacie în zonă sunt amplasate pe stâlp aproape suprapuse cu semafoarele), dar nici cu bannnerele transversale de pe marile bulevarde din oraş agăţate de stâlpii şi aşa şubrezi, l-am contactat din nou pe şeful din cadrul primăriei, care ne-a declarat că în zilele ce urmează intenţionează să se ocupe de deblocarea acestui regulament. "Mâine (n.r. astăzi) voi face o adresă către directorul Direcţiei Administrarea Domeniului Public şi Privat din Cadrul Primăriei Constanţa pentru a-i solicita ajutorul în deblocarea acestui regulament. Prin faptul că nu există un astfel de regulament care să reglementeze amplasarea reclamelor în municipiu, costurile iluminatului public cresc cu 30 % prin vibraţiile pe care le produc în lămpi, vibraţii ce duc la scurtarea duratei de folosinţă a becurilor şi la micşorarea rezistenţei stâlpilor de beton pe care reclamele sunt amplasate. Practic, din cauza acestor vibraţii, costurile iluminatului public ajung să fie cu două sau trei miliarde de lei mai mari decât în mod normal", a mai adăugat Farcaş.
În plus, se pare că suntem singurul oraş din ţară care încă mai permite amplasarea unor bannere transversale pe străzi, folosindu-se stâlpii de iluminat public stradal. Faptul că s-a tergiversat atât de mult aprobarea unui simplu regulament pe care probabil nici consilierii locali din comisiile de specialitate nu l-ar citi integral ridică semne de întrebare: cine nu vrea de fapt aprobarea acestuia, mai ales că încă de anul trecut există acceptul din partea primarului Radu Mazăre pentru trecerea regulamentului de organizare, autorizare şi amplasare a mijloacelor de publicitate?
În prezent, spaţiile publicitare din oraş sunt deţinute de Seaview Media, al cărei reprezentant este Ionuţ Barbu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii