Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:14 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel mai contestat Regulament al administrației Chițac, din nou subiect al deliberărilor la Tribunalul Constanța

ro

12 Jun, 2024 17:00 766 Marime text
  • Dosarul se află în faza de rejudecare, după ce Curtea de Apel a casat decizia inițială a Tribunalului Constanța, prin care acțiunea în instanță a fost respinsă.
  • În hotărârea de rejudecare, magistrații Curții au arătat, printre altele, că „la adoptarea HCL nr. 77/2021 nu a existat un aviz emis de Poliția Municipiului Constanța sau de IPJ Constanța, astfel cum eronat a reținut prima instanță“.
  • Verdictul după rejudecare va fi pronunțat la data de 26 iunie 2024.
Regulamentul de gospodărire a Constanței, apreciat drept cel mai contestat (în instanță) regulament adoptat de administrația Vergil Chițac, este din nou în atenția Tribunalului Constanța!
 
Judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului s-au retras pentru deliberări în procesul în care un constănțean a cerut anularea sancțiunilor rutiere prevăzute prin regulament.
 
Dosarul se află în faza de rejudecare, după ce Curtea de Apel a casat decizia inițială a Tribunalului Constanța, prin care acțiunea în instanță a fost respinsă.
 
Astăzi, 12 iunie 2024, judecătorii au ascultat pledoariile avocaților părților în proces și au anunțat că verdictul va fi pronunțat la data de 26 iunie 2024.
 
Dosarul are indicativul 6236/118/2022*, iar reclamant este Mihai Alexandru Stoicescu, în timp ce pârâți sunt UAT Municipiul Constanța, Primăria Municipiului Constanța, Consiliul Local al Municipiului Constanța și Inspectoratul General al Poliției Române.
 
Potrivit datelor noastre, la Tribunal, dosarul se află în atenția completului prezidat de magistratul Ciprian Gabriel Butaru, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
Decizia pe care o va lua Tribunalul va putea fi atacată ulterior în recurs, la Curtea de Apel.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, obiectul dosarului este reprezentat de „anulare act administrativ cu caracter normativ HCL 77/2021“, aceasta fiind hotărârea Consiliului Local Constanța prin care a fost adoptat Regulamentul de gospodărire.
 
În proces, în principal, s-a solicitat anularea regulamentului în întregime, iar în subsidiar, s-a solicitat anularea în parte a regulamentului, respectiv doar cu privire la articolul 8 și punctele aferente.
 
Facem precizarea că în Regulamentul de gospodărire adoptat prin HCL 77/2021, articolul 8 face referire la „contravențiile la normele de protecție a drumurilor, trotuarelor și parcajelor, în vederea menținerea aspectului estetic și util al municipiului“.
 
După pronunțarea deciziei inițiale a Tribunalului, Curtea de Apel Constanța a admis recursul declarat în cauză și a decis rejudecarea procesului.
 
În hotărârea de rejudecare, magistrații Curții au arătat, printre altele, că „la adoptarea HCL nr. 77/2021 nu a existat un aviz emis de Poliția Municipiului Constanța sau de IPJ Constanța, astfel cum eronat a reținut prima instanță“.
  
Acum, rămâne de văzut care va fi decizia Tribunalului, după rejudecarea procesului.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul instanțelor de judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Sancțiunile rutiere din Regulamentul de gospodărire
Curtea de Apel – „La adoptarea HCL 77/2021 nu a existat un aviz emis de Poliția Municipiului Constanța sau IPJ Constanța“ (MOTIVARE)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii