Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:12 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nu partidul este cel care susţine primarul. Oamenii votează persoana, nu partidul...."

ro

16 Dec, 2011 00:00 1549 Marime text
sinteza_-_interviu_online.jpgVoi fi sincer în campania electorală şi voi da Cezarului ce-i al Cezarului. Nu am ce să le reproşez senatorului Moga şi deputatului Chirilă

Oraşul Ovidiu se află aşezat pe şoseaua naţională ce leagă cel mai mare port al României - Constanţa - de capitală, într-o zonă favorabilă dezvoltării agriculturii. Situat în partea de est a judeţului, pe malul vestic al lacului Siutghiol, care îl desparte de renumita staţiune Mamaia, la numai 10 km nord de municipiul Constanţa, Ovidiu s-a dezvoltat din timpuri străvechi ca sat de agricultori şi pescari. Cele mai vechi urme omeneşti din zona insulei Ovidiu şi a împrejurimilor lacului Siutghiol sunt din paleoliticul mijlociu, dar cercetările arată ca stratul cel mai profund de locuire este cel traco-get, peste care s-a suprapus cel geto-roman.

„Un primar foarte bun care face din rahat bici şi mai şi pocneşte"

„Cu un buget redus, fără să vând terenuri, să concesionez pământ şi fără să primesc sprijin guvernamental, am reuşit să gestionez bugetul astfel încât să fac în fiecare an câte ceva în oraş, ca lumea să simtă prezenţa administraţiei locale", a declarat Dumitru Bocai la Interviu Online. În privinţa lui 2012, „dacă ne referim la viaţa de zi cu zi,oamenii nu vor fi afectaţi, dar va afecta dezvoltarea familiei pe termen lung. Oamenii probabil că vor avea bani să-şi pună benzină şi să cumpere de mâncare, dar criza ar trebui să ne înveţe că trebuie să apelăm la banii albi puşi de o parte pentru zile negre", mai spune Bocai. Primarul a mai spus că probabil anul viitor fondurile vor fi mai reduse decât cele pentru anul în curs. „În 2012, vom culege roadele muncii. Se împlinesc doi ani de zile de când lucrăm la proiecte pe fonduri europene. Sunt trei proiecte pe fonduri europene, două în derulare şi unul deja implementat, în valoare de 200.000 de euro, un sistem de management al calităţii în Primărie, am modernizat partea de IT. Suntem la un pas de a reuşi să le dăm un număr de telefon cetăţenilor şi să primească pe baza CNP-uluitoate informaţiile legate de persoana lui în relaţia cu administraţia locală".

„Comasarea alegerilor este o măsură bună"

„Sunt singurul PDL-ist din Constanţa care am spus şi voi spune lucrurilor pe nume. Eu m-am purtat ca un administrator al oraşului, nu ca politician, şi vreau să fiu judecat ca atare.În privinţa organizării partidului şi a strategiei de campanie, nu ştiu, nu eu am făcut promisiuni politice. Prima mea grijă este oraşul Ovidiu. Din punct de vedere politic sunt destui cei care trebuie să se ocupe de partea politică", a mai spus edilul din Ovidiu.În privinţa alegerilor de anul viitor, Bocai susţine că decizia comasării alegerilor este o măsură buna luată într-o perioadă de criză. „Este o măsură bună din punct de vedere financiar. Eu cred că îi respecţi pe oameni dacă îi chemi la vot o dată pe an şi nu de trei ori. Cei care susţin că această comasare duce la contrarierea electorilor nu fac altceva decât să-i jignească pe oameni", susţine primarul.

În privinţa alegerilor parlamentare, Dumitru Bocai consideră că va avea o datorie în plus faţă de senatorul PSD Nicolae Moga şi faţă de deputatul PDL Constantin Chirilă. „Faptul că grupul social Nazarcea are statut juridic se datorează primarului, prefectului, deputatului şi senatorului. Voi fi sincer în campania electorală şi voi da Cezarului ce-i al Cezarului. Aceşti doi parlamentari au fost aproape de cetăţenii mei şi nu am ce să le reproşez", a conchis democrat-liberalul.

Interviul integral cu primarul oraşului Ovidiu îl puteţi citi aici: //www.ziuaconstanta.ro/rubrici/interviu-online/interviul-online-cu-primarul-orasului-ovidiu-dumitru-bocai-tema-este-sustenabilitatea-bugetelor-si-orase-durabile-30505.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii