Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:52 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat UNPR 31 IANUARIE 2015

ro

31 Jan, 2015 14:50 1510 Marime text
Preşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României, Gabriel Oprea, a participat sâmbătă, la Sinaia, la o întâlnire cu conducerea partidului, cu parlamentarii şi preşedinţii organizaţiilor judeţene.

În cadrul ședinței s-a discutat  despre activitatea fiecăreia dintre organizațiile județene ale UNPR, despre activitatea parlamentarilor în colegiile în care au fost aleși, precum și despre prioritățile legislative ale acestei sesiuni parlamentare.

În urma discuțiilor referitoare la anul electoral 2016, s-au desprins doua curente: unul dintre acestea merge pe ideea participării la alegeri ca parte a unei coaliții, iar celălalt susține ideea ca UNPR să se prezinte singur în fața românilor la votul din anul 2016.

Partidul își propune ca până în anul 2016, Uniunea Naţională pentru Progresul României să numere 1 milion de membri. UNPR invită toți românii care împărtășesc valorile sale, cred cu tărie în interesul național și își iubesc țara, să i se alăture, pentru a construi împreună o Românie puternică și prosperă.
Redăm în continuare discursul susţinut de liderul UNPR:


“Vă mulţumesc pentru curajul şi munca din ultimii ani. Împreună am obţinut rezultate frumoase şi am definit un proiect de succes. Astăzi, UNPR este un partid important pe scena politică românească. Participăm la guvernare, în poziții de înaltă responsabilitate, avem aleşi locali în toată ţara şi suntem membri ai celei mai importante alianţe politice din România. Dar drumul nostru nu se opreşte aici. Împreună vom merge mai departe având ca hartă şi busolă principiile şi valorile în care credem.

Ca partid aflat în slujba românilor, UNPR apără interesul naţional. Acesta este crezul nostru, atuul în faţa celorlalte formaţiuni politice şi principalul motiv pentru care am fost votaţi. Din acest motiv, identitatea UNPR nu se negociază, ci se afirmă. Prin urmare, vă cer ca în 2015, ca şi până acum, să apăraţi şi să promovaţi această identitate prin toate mijlocele politice şi publice pe care le aveţi. 

Ca partid fundamentat pe principii, UNPR se ţine de cuvânt. Ne respectăm angajamentele faţă de alegători şi ne respectăm acordurile cu partenerii politici. Această reputaţie pe care am câştigat-o de-a lungul anilor este cartea noastră de vizită. Suntem printre puţinii care pot garanta, cu o simplă strângere de mână, o acţiune, un proiect sau un acord. Trebuie să păstrăm acest blazon şi să-l purtăm mereu cu mândrie.

Ca partid de centru-stânga, UNPR lucrează pentru pacea socială. Avem legi, avem iniţiative şi soluţii concrete pentru familiile din România, pentru angajaţii din sistemul privat şi din cel public, pentru tineri şi pensionari, pentru cei de la sate şi cei de la oraşe. Nu e suficient să vorbim despre ce putem face, ci trebuie să şi facem lucrurile despre care vorbim. Acesta este motivul pentru care nu renunţăm la taxarea averilor mari şi la celelalte proiecte înaintate de UNPR în Parlament. Mai devreme sau mai târziu, perseverența noastră va da rezultate.

Puterea UNPR vine din valorile care ne unesc. Vă cer aşadar să rămânem uniţi şi să rămânem puternici.

Anul 2015 este unul extrem de important şi fiecare trebuie să-şi facă datoria. Folosiţi acest an ca să vă îndepliniţi toate angajamentele faţă de alegători. Lucraţi în organizaţii, duceţi UNPR mai aproape de oameni, vorbiţi-le despre valorile şi principiile în care credem, dar şi despre faptele, soluţiile şi iniţiativele noastre. Bazele succesului din 2016 se pun încă de pe acum şi sunt convins că UNPR poate însemna mai mult. Mai mult pentru fiecare din noi, mai mult pentru cetăţenii pe care îi reprezentăm şi mai mult pentru România.

Tocmai de aceea, închei reamintind că, indiferent de rolul şi locul pe care le avem la un moment-dat în politică sau în societate, avem datoria de a construi împreună o ţară  mai puternică, mai sigură şi mai prosperă pentru toţi cetăţenii ei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii