Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea domnului senator Petru Filip, Președintele Comisiei pentru politică externă, cu E.S. dna. Faouz El Achchabi, ambasadorul Regatului Maroc la București

ro

10 Feb, 2016 15:09 1298 Marime text
Președintele Comisiei pentru politică externă din Senatul României, domnul senator Petru Filip, a avut o întrevedere pe data de 9 februarie 2016 cu E.S. dna. Faouz El Achchabi, ambasadorul Regatului Maroc la București.
În cadrul întâlnirii s-au discutat aspecte legate de relația bilaterală România-Maroc pe plan politic, cultural și economic - Regatul Maroc ocupând în permanență unul din primele două locuri în rândul partenerilor comerciali ai României în Africa.
Președintele Comisiei pentru politică externă din Senatul României a mulțumit cu acest prilej pentru efortul depus de Ambasada Marocului la București și de gazde pentru organizarea, desfășurarea și calitatea remarcabilă a întâlnirilor politice care au avut loc în cadrul recentei vizite în Maroc (7-10 decembrie 2015) a delegației Comisiei pentru politică externă din Senatul României . Din delegație au făcut parte domnii senatori Petru Filip, președintele Comisiei, Titus Corlățean, membru al Comisiei și, de asemenea, președinte al Comisiei special comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru aderarea României la spațiul Schengen și domnul senator Ardelean Ben-Ali, secretar al Comisiei pentru politică externă a Senatului.
Domnul senator Petru Filip a detaliat impresiile excelente păstrate de senatorii români membri ai delegației, în urma întâlnirilor oficiale avute cu acest prilej.
La rândul său, E.S. dna. ambasador Faouz Al Achchabi a subliniat importanța schimburilor parlamentare realizate între Senatul României și Camera Consilierilor a Regatului Maroc, amintind despre schimburile relativ recente realizate de Grupurile parlamentare de prietenie Români-Maroc și, respectiv, Maroc- România, realizate în perioada 11-14 noiembrie 2013 în România și 14-19 septembrie 2014, în Maroc.
O componentă importantă a dialogului purtat a constituit-o preocuparea exprimată de cele două părți pentru găsirea modalităților celor mai eficiente vizând dinamizarea dialogului româno-marocan în toate domeniile de activitate.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii