Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:45 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Bucureşti, în vizită la Senat

ro

29 Jun, 2016 16:34 1150 Marime text
Senatorul Petru Filip, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, a avut o întrevedere, astăzi, cu E.S. Paul Brummell, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Bucureşti. La întrevedere a participat şi senatorul Ben Oni Ardelean, secretarul Comisiei pentru politică externă.
 
În cadrul discuţiilor, au fost abordate subiecte privind cooperarea în plan bilateral şi ultimele evoluţii legate de rezultatul referendumului din Regatul Unit, desfăşurat săptămâna trecută. Totodată, senatorul Ben-Oni Ardelean a informat partea britanică cu privire la vizita pe care a efectuat-o la Londra, urmare a sesizărilor primite din partea unor cetățeni români care trăiesc în Marea Britanie și care riscă să piardă, în justiţie, custodia asupra copiilor minori.
 
Partea română a dorit să afle în ce măsură Ambasada Marii Britanii la București cunoaște aceste situații și care este poziția părții britanice în aceste cazuri, pledând totodată pentru respectarea drepturilor familiei la libertate religioasă și la păstrarea identității și tradițiilor culturale românești.
 
E.S. Paul Brummell a arătat că el nu are competenţa legală de a comenta hotărârile justiţiei britanice, pe nici un subiect sau caz individual. Totodată, el a prezentat aspecte generale ale legii britanice care reglementează separarea copiilor de familiile naturale şi darea lor spre adopţie, în cazul în care acest lucru se impune. Ambasadorul britanic a adăugat că autorităţile britanice ţin cont de interesul superior al copilului, și a asigurat partea română că va informa autorităţilor britanice competente asupra celor sesizate de către Comisia pentru politică externă a Senatului.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii