Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DPRRP a lansat platforma online pentru sesiunea de finanţare a proiectelor destinate sprijinirii comunităților românești de peste granițe, ediția 2016

ro

28 Jan, 2016 13:46 1251 Marime text
Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni (DPRRP), din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, a lansat platforma online pentru sesiunea de finanţare a proiectelor destinate sprijinirii comunităților românești de peste granițe, ediția 2016.

În cadrul evenimentului, ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, și ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Adrian Curaj, au semnat protocolul pentru coordonarea eforturilor celor două instituții, în vederea utilizării expertizei și competențelor specifice pentru derularea de proiecte și acțiuni care să conducă la promovarea valorilor identitare românești din educație și cercetare.
În deschiderea prezentării, ministrul delegat Dan Stoenescu a expus avantajele implementării platformei online: „Prin aceste proiecte, bine cunoscute deja publicului larg, statul român vine în sprijinul demersurilor pe care românii de pretutindeni le întreprind în susținerea identității lor. Această platformă online este un instrument nou care ne permite, înainte de toate, să anulăm, prin intermediul internetului, distanțele. Românii din întreaga lume pot depune proiecte pentru a primi finanțare”.
La rândul său, ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Adrian Curaj, a reiterat importanța și beneficiile proiectului susținut: „Încercăm să creăm un spațiu de mișcare între noi, cei de aici, și noi, cei care, pentru moment, nu suntem în țară. Platforma ne va ajuta să îi sprijinim pe cei care nu sunt în țară, să simtă că ne gândim la ei”.
La evenimentul de lansare a mai luat cuvântul și consilierul de stat Sandra Pralong, șef al Departamentului pentru Relaţia cu Românii din Afara Graniţelor, din cadrul Administrației Prezidențiale, care a subliniat importanța conjugării eforturilor tuturor instituțiilor în sprijinul românilor de pretutindeni.
Informații suplimentare:
Platforma online pentru depunerea proiectelor destinate sprijinirii comunităților românești de peste granițe, ediția 2016, este disponibilă accesând link-ul: http://uefiscdi-direct.ro/MAE-DPRP. Utilizarea platformei implică o serie de pași simpli pentru înregistrarea candidatului și parcurgerea tuturor etapelor necesare depunerii cererii de finanțare.
Sesiunea de proiecte pentru anul 2016 se va desfășura în perioada 1-29 februarie 2016.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii