Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştevia, cel mai sănătos îndulcitor

ro

14 May, 2014 15:24 1372 Marime text

Dulcoştevina este o plantă înrudită cu binecunoscuta ştevie şi este foarte puţin cunoscută, în ciuda proprietăţii extraordinare de a înlocui zahărul. Este chiar mai dulce decât acesta şi are capacitatea de a regla glicemia şi de a elimina poftele necontrolate de dulce. Paote fi utilizat ca substitut al zahărului în orice preparat, de la ceaiuri, sucuri, salate şi până la prăjituri.
Studiile au demonstrat că incidenta diabetului de tip II s-a micşorat cu aproximativ 90% în cazul înlocuirii altor îndulcitori cu ştevia dulce. În plus, numărul de calorii este foarte bine ţinut sub control, obezitatea nemaifiind una din probleme. Are capacitatea de a stimula activitatea rinichilor şi, astfel, de a facilita digestia, curătând întregul organism şi poate chiar să scadă semnificativ presiunea arterială la persoanele hipertensive.
Unul dintre cele mai mari avantaje ale şteviei este acela că reduce substanţial apariţia cariilor, dovedindu-se că extractul din dulcostevină deţine efecte antibiotice puternice împotriva bacteriei care cauzează producerea plăcii bcteriene.
În uzul extern este folosit extractul lichid al plantei, diluat în apă, pentru tratarea diferitelor afecţiuni externe ale pielii precum acneea. În plus, efectele sale anti-bacteriene sunt utile în tratarea rănilor, prevenind infectarea lor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii